Kahraman TV

Gelecek Partisi Ne Zaman Teşkilatlanacak?

SİYASET

AK Parti'den istifa ettikten sonra Gelecek Partisi'ni kuran eski başbakan Ahmet Davutoğlu, 132 üyeli Kurucular Kurulu'nun ilk toplantısında üyelerin tamamının oyuyla partinin genel başkanı seçildi. Peki Gelecek Partisi'nde teşkilatlanma, il ve ilçe binaları ne zaman kurulacak? İşte detaylar..

İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI KURULACAK

Gelecek Partisi'nde Parti yönetiminin belirlenmesinin ardından il ve ilçe teşkilatlanmasına hız verilecek.

İl başkanları da oluşturulan isim havuzlarından belirlenecek.

SİYASETİN MERKEZİ KONYA OLACAK

Ahmet Davutoğlu ‘Genel Başkan’ olarak ilk ziyaretini memleketi Konya’ya yapacak. Harekatın ilk adımı Konya’dan atacak. Gelecek Parti için siyasetin merkezi Konya olacak.

YÖNETİMDE KİMLER VAR?

Yapılan oylamada, aralarında eski AKP milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Feramuz Üstün, Selçuk Özdağ, Abdullah Başçı, Cuma İçten; başbakanlığı döneminde Davutoğlu'nun danışmanlığını yapan gazeteci Etyen Mahcupyan, gazeteci Hakan Albayrak; AKP'de il başkanlığı görevlerinde bulunan Mustafa Nedim Yamalı, Selim Temurci, Yeşim Karadağ, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren AKP'nin iletişim stratejisi danışmanı Erol Olçok'un eski eşi Nihal Olçok, eski Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Ziya Özcan'ın da bulunduğu 60 isim PYK üyeliğine seçildi.

Toplantıda ayrıca 7 üyeli Parti Disiplin Kurulu üyeleri ile 5 üyeli Parti Etik Kurulu üyeleri de yedekleriyle birlikte belirlendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.