Kahraman TV

CHP'den İş Bankası Hisseleri ile İlgili Flaş Açıklama!

SİYASET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu İş Bankası’nın hisselerinin hazineye devredilmesiyle ilgili konuya CHP sözcüsü Faik Öztrak tarafından açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasının millete sunulması için ve hazineye aktarılması için düğmeye bastı. AK Parti'nin hazırlayacağı yasa teklifine MHP Lideri Devlet Bahçeli'den de destek geldi. Üst üste gelen açıklamalar sonunda CHP kanadından yanıt gecikmedi.

‘BU SADECE CHP’NİN DEĞİL MİLLETİN DE SORUNUDUR’

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sosyal medya paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İş Bankası Atatürk Hisselerinin Hazineye devri girişimi miras hukukuna ve Anayasa'nın 134.üncü maddesine aykırıdır. Bu sadece CHP’nin değil milletin de sorunudur. Atatürk'ün iradesine saygısızlığa cüret edenler milletin tapusunu haydi haydi delerler. Yatırımcıyı kaçıran budur." notunu paylaştı.

‘CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise İş Bankası’nın hisselerinin devredilmesine ilişkin Kayseri'de yaptığı konuşmada, "İş Bankası'nda CHP'nin yüzde 28'e yakın bir hissesi var ya. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, CHP alsın kullansın diye yapmadı. Hazineye gitsin diye yaptı. Biz Meclis'e bu konuyu getiriyoruz. İnşallah meclisten bunu çıkartacağız ve bu hissenin hazineye devrini sağlamış olacağız. Şimdi tabi tutuştu. Bunu biz kullanmıyoruz ki diyor. Bir de kullanacak mıydın?" ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.