Kahraman TV

Dikkat! Bu saatlerde dışarı çıkmayın!

SAĞLIK

Sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getireceği, yükselen vücut ısısının beyin ve diğer hayati organlarda hasara yol açabileceği belirtilirken uzmanlar saat uyarısında bulundu.

Sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getireceği, yükselen vücut ısısının beyin ve diğer hayati organlarda hasara yol açabileceği belirtilirken uzmanlar saat uyarısında bulundu.

SAĞLIĞINIZI RİSKE ATMAYIN

Uzmanlar, aşırı sıcakların etkilerinin sürdüğü bu günlerde, sağlık üzerine etkileriyle ilgili art arda uyarılar yapıyor. Yetkililer, aşırı sıcaklarda sadece terleyerek vücut ısısının dengede tutulamayacağını hatırlatarak, yaşlılar, bebekler ve kronik hastalığı olanlarda terleme mekanizması ile vücut ısısının dengede tutulmasının her zaman mümkün olmayabileceğinin altını çiziyor. Şişmanlık, herhangi bir hastalığa bağlı yüksek ateş, aşırı sıvı kaybı, kalp hastalığı, ruh ve sinir hastalığı, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı ile tedavi amaçlı tansiyon düşürücü, idrar söktürücü gibi bazı ilaçların kullanımının sıcak havalarda terlemeyi etkilediği hatırlatılarak ana başlıklarıyla şu uyarılar yapıldı:

10.00 İLE 16.00 SAATLERİ ARASI TEHLİKELİ!

-Günün en sıcak saatlerinde (10.00-16.00) mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalı.

-Güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında denize girilmemeli ve güneşlenilmemeli.

-Yoğun fiziksel aktivite ve spor yapmak için sabah ve akşam saatleri tercih edilmeli, her bir saatlik spor için en az 2-4 bardak sıvı alınmalı.

-Risk altındaki yetişkinler ve yaşlılar, günde en az iki kez güneş veya sıcak çarpması yönünden izlenmeli. Bebekler ise bu açıdan daha sık izlenmeli.

-Bebek, çocuk, engelliler ve hayvanlar kapalı ve park etmiş araçlarda kesinlikle bırakılmamalı.

-Kapalı alanlar iyi havalandırılmalı, güneş gören pencereler perde gibi güneşliklerle gölgelendirilmeli.

-Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı; bunun mümkün olmadığı durumlarda ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmeli.

-Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2,5 litre (12-14 su bardağı) sıvı tüketilmeli.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.