Kahraman TV

Türkiye 23 madalya kazandı!

KÜLTÜR-SANAT

Bursa İznik’te 4 gün süren Dünya Göçebe Oyunları geleneksel spor müsabakalarının ardından düzenlenen ödül ve kapanış töreniyle sona erdi.

Bursa İznik’te 4 gün süren Dünya Göçebe Oyunları geleneksel spor müsabakalarının ardından düzenlenen ödül ve kapanış töreniyle sona erdi. Nefes kesen müsabakaların ardından Türkiye, 23 madalya ile birinci olurken, Kırgızistan 11 madalya ile ikinci oldu.

Bursa'nın İznik ilçesinde düzenlenen 4. Dünya Göçebe Oyunları 102 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Geleneksel sporların gününde kökpar-kökbörü, Kazak Güreşi, Tatar Güreşi, Pehlivan Güreşi ve Büyük Güreş müsabakaları yapıldı. Yerli ve yabancı yüzbinlerce katılımcının ziyaret ettiği etkinlik alanı yine tıklım tıklım doldu taştı.

29 Eylül'de başlayan ve 13 branşta 102 ülkeden 3 binin üzerinde sporcu katılımıyla düzenlenen organizasyonun son gününde, sponsorlar için tören düzenlendi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Azamat Zhamankulov, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Bursa Valisi Yakup Canbolat, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyon Başkanı ve AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Dünya Göçebe Oyunları Organizasyon Komitesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, Dünya Göçebe Oyunları Hazırlık Komitesi Başkanvekili Abdulhadi Turus ile sporcular katıldı.

 Kapanış töreninde, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir sonraki oyunları düzenleyecek Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Dauren Abayev'e içinde su bulunan çini ibrik verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.