Kahraman TV

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü Filminin Konusu Ne?

KÜLTÜR-SANAT

Tiyatrodan filme çevrilen ve dün itibarıyla Netflix'te gösterime giren "Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?" filmi izleyenlerden tam not aldı.

Netflix’in en yeni Türk yapımı filmi olan “Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?”, çıkışının hemen ardından Netflix Türkiye’de 1. sıraya oturdu. Orijinal tiyatro versiyonunu izlemiş olanlar, filmi izlemek için Netflix’e akın etti. İzleyicilerin övgü yağmuruna tutulan film Twitter’da gündem oldu.

Dün çıkış yapan Netflix filmi “Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?”, 1999’da sahnelenmeye başlamış; aynı adı taşıyan bir tiyatro oyununun sinema versiyonu olarak çekildi. Yılmaz Erdoğan’ın yazıp oynadığı filmde Ecem Erkek, Devrim Yakut, Engin Alkan, Merve Dizdar gibi birçok oyuncu yer aldı. Çok geniş bir kitle tarafından beğenilen filme sosyal medya övgüleri gecikmedi.

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü filminin konusu ne?

Yılmaz Erdoğan’ın 1999 yılında sahnelediği "Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?’’ adlı oyunu, cumhuriyetin ilk yıllarından başlayarak 2000’lere kadar gelerek, eski bir konakta yaşayan Sözbir ailesini ve daha çok bu ailenin üstün zekâlı üyesi Gülseren’i (Demet Akbağ) anlatıyordu. O konağın içinde yaşananlar, konuşulan konular, hâliyle sıçramalı olarak Demokrat Parti döneminin, üst üste gelen askeri darbelerin, "Özallı’’ yılların ve milenyum çağının çevrelediği bir Türkiye çerçevesi çiziyor, bu çerçevenin içinde yaşamaya çalışan, çırpınan insanları gösteriyordu. Birbirinden farklı birçok insanı tanıyan ve gören, onların içinde büyüyen biri olarak Gülseren, doğumundan itibaren üzerinde taşıdığı farklılığıyla, kabul görmezliğiyle, bu konakta ve toplumda hem çok acı çekiyor hem çok eğleniyordu. O, hem sahnenin ötesindeki seyirci için hem de olay örgüsündeki aile için bir yabancılaşma unsuru oluyor; hayata yanlış yerlerden bakıp kendini bulamamış insanlardan uzaklaşıyor, ateş böcekleriyle konuşup, türümüzün asla eskitemediği bir endişeye dikkat çekiyordu: Mutluluk.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.