Kahraman TV

Zekeriya Büyükdereli Yazdı: "Diplomalar Yasal Olarak Bir İşi Yapma Yetkisi Verir"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Zekeriya Büyükdereli, "Diplomalar Yasal Olarak Bir İşi Yapma Yetkisi Verir" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

DİPLOMALAR YASAL OLARAK BİR İŞİ YAPMA YETKİSİ VERİR

Hepimize soğuk bir kış gününden sıcak duygularla merhaba diyerek başlayayım yazıma. Bu hafta “hangi pozitif bilim dalı hayatımızda çok önemli” diye bir soruya takıldı kafam. Düşündüm taşındım ve matematik/geometri/mantık olduğuna karar verdim. Bence hayatın temelidir. Düşünüyorum matematiğin iyi olmazsa en basit örgü işini bile doğru yapamıyorsun. Doktor olmayı başarsan ilaç dozlarını doğru hesaplayamıyorsun. Onu becersen çalıştığın yerde hak ediş hesabını anlayamayabiliyorsun. Matematik olmazsa bindiğin aracın gideceğin yola göre yakıt ihtiyacını bile hesaplayamazsın.

İNŞAATLARDA NELER OLUYOR

Bir banyo tasarlayan mimar duşa kabin yapabileceğin nizami bir alanı, bir çamaşır dolabı koyabileceğin alanı, yerine göre yedek çamaşır makinası alanı düşünerek çizmiyorsa projeyi diplomasının hakkını vermiyordur. Rastgele çizilecekse mimarlık diploması niye var. Ben inşaat bilmeyen olarak saçma salak istekte bulunacağım mimar diyecek ki; “öyle olmaz çünkü buraya sonra duşakabin isteyecekler yer ayarlamamız lazım”. Ya da mimar yanlış çizmişse su sistemini döşeyen, binlerce ev yapmış, yapılmış binlerce eve tamirata gidip görmüş su ustası uyaracak bu yanlış yerleşim diye… Yoksa o ustanın ustalık belgesi ne işe yarar yahu?

***YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN***

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.