Kahraman TV

Zekeriya Büyükdereli Yazdı: "Cebimdeki Havuz Problemi"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Zekeriya Büyükdereli, "Cebimdeki Havuz Problemi" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İŞTE BÜYÜKDERELİ'NİN YAZISI

Hepimize iyi günler, güzel bir hafta diliyorum. Sevgi ve mutlulukla geçsin de diyeceğim ama bu ara pek mümkün görünmüyor. Hepimizde ekonomik, ruhsal ve sosyal çöküntü var. Covidi ayrı, döviz dalgalanmaları ayrı, hayat pahalılığı ayrı dertlerimiz. Para yetirebilen var mı hayata bilmiyorum? Yaşamak ülke nüfusunun %90’ ı için çok zorlayıcı bir eylem oldu.

PARA HAVUZUNUN CİDDİ DOLMA PROBLEMİ VAR

Hepimizin okul yıllarında sıkça karşılaştığı “havuz problemleri” baş belamızdı. Aslında ben severdim, sabit akan 2-3 musluk ve sabit boşaltan birkaç tahliye borusu ile havuzun kaç saatte dolacağını hesaplamayı.. Benim için bulmaca gibi birşeydi. Ama yaşadığımız şu an cebimizdeki havuzun dolma-boşalma hızı hesabını yapmayı hiç sevmedim. Şimdi cebimde bir havuz var, gece uyuyorum uyanıyorum; cebimi doldurmak için onca uğraşırken bakıyorum barajdaki suyu azalttıkları için cep havuzumu doldurduğum muslukların kalibresi düşmüş. Birkaç saat daha geçiyor bir bakıyorum havuzun dibine doğalgaz, elektrik, benzin, vergi, işçilik gideri vb yeni tahliye delikleri açılmış veya eski delikler genişletilmiş. Bırakın havuzun dolmasını su seviyesi düşmüş. Bu kadar değişken ile bu havuz nasıl dolar arkadaş. En kötüsü de yarıdan fazlası boşalmış havuzun dolu olduğuna inanmamızı bekliyorlar, ya inanamıyoruz ki.. Cebimdeki para havuzunun ciddi düzeyde dolma problemi var.

TİCARET İLMİNE VE MATEMATİK BİLİMİNE AYKIRI BIR DURUM BU

Durumu bir de basit matematik ile anlatayım; şimdi ben standart 4 ayaklı, dümdüz, hiçbir ince öğe içermeyen, standart çayhane taburesinden ayda 20 gün çalışıp 100 adet üreten bir zanaatkar olayım. Hep aynı ahşabı aynı miktar kullanan, her zaman günde 8 saat çalışan, günde 5 adet sandalye üretebilen bir zanaatkarım yani…

***YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN***

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.