Kahraman TV

Zekeriya Büyükdereli Yazdı: "Ben İstersem Vekil Olurum da Sen İstemekle Doktor Olamazsın"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Zekeriya Büyükdereli, "Ben İstersem Vekil Olurum da Sen İstemekle Doktor Olamazsın" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Hepimize iyi ve güzel bir hafta dileyerek başlayalım yazımıza.. Ve de doktor olmanın ne zor bir süreç, ne uzun bir yol, ne ağır vicdani/manevi/maddi sorumluluklar taşıdığının bilinmesini dileyelim. Doktor olmak bir ceviz ağacı olmaya benzer. Yıllar yıllar uğraşırsın meyvasını almak için. Bugünden yarına, cebindeki para ile, şans eseri, istedin diye doktor olamazsınız. Dünyanın hiçbir yerinde öyle kestirme bir yolu yok bunun. O nedenle “giderlerse gitsinler” deyip gidenin yerine raftan yenisini indiremezsiniz. Sevgili okurlarım; göçmen olduğunda bile diğer ülkelerden genel talep gören, çok çabuk kabul edilmeni sağlayan ırklar üstü, din ayrımcılığından korunmuş kutsal bir meslektir doktorluk. Türkü, Hintlisi, Farsı, Arabı, Avrupalısı, Çinlisi, Rusu vb gibi ırklara ve Müslüman, Hristiyan, Yahudi vb diğer dinlere mensuplar diye ayrılmaz doktorlar. İyisi ve kötüsü vardır sadece. Öyle kolay yetişmediği için de her devlet doktorları kazanmak ister.

On litre mazot alsam sonrada üçte bir parasını teklif etsem

Biz doktorları paracı göstermeye çalışanları esefle kınıyorum. Yaptığımız hizmetin karşılığını istiyoruz diye bizi paracı yaftalayamazsınız. Şimdi ben bir benzin istasyonundan gidip 10 litre mazot alsam sonrada üçte bir parasını teklif etsem, iş yeri sahibi buna itiraz etse ve ben de onu paracılıkla suçlasam olur mu? Bize bunu yapıyorsunuz. Hakkımızı vermeyip aç gözlü diyorsunuz. Örneğin milletvekili olmaya hak kazananlar önce gitsinler bir Afrika ülkesinde aylık 5.000TL sı maaşla 550 gün vekillik yapsınlar. Oraya ailesini isterse götürsünler, ama okul yok, ulaşım yok, akraban/tanıdığın dostların yok. Eş durumunu bile Türkiye’ ye dönüş için mazeret kabul etmesek olur mu? Bize bu yapılıyor yahu.

Kamuda yönetim kurulusu üyesi veya danışman olarak ayda 100.000 tl maaş güzel iş

Güzel ülkemde bir bankanın yönetim kurulusu üyesi, birinin danışmanı olarak ayda 100-150.000TL sına dek çıkan maaşlar alındığını duyuyoruz. Üstelik bunların pek çoğu akşam 17 den sonra ve tüm hafta sonu telefonunu da kapatıyor. Kimse için hayati acil bir karar ya da sorumluluk da almıyor. Malpraktis suçlaması ve tazminat davası da açılamıyor. Vicdani bir sorumlulukları da yok. Emeğinin karşılığı sosyal hakları ve bu haklardan biri olan parasını isteyen doktoru hedef tahtasına koyup paracı ilan edenler, yazıklar olsun size.

***YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN***

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.