Kahraman TV

Zaman Hz. İsa’ dan Önce de Vardı, Hatta Hz. Adem’ den de Eskidir

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Zekeriya Büyükdereli, "Zaman Hz. İsa’ dan Önce de Vardı, Hatta Hz Adem’ den de Eskidir." başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İşte Büyükdereli'nin bu haftaki yazısı:

Hepimize iyi günler, bu dünyadaki kaç milyonuncu gündeyiz bilen var mı? Bu güne bir özel anlam yüklesek herhangi bir zamanın miladı olur mu, dünü farklı algılar ve yarın farklı bir kişi olur muyuz? Ne bileyim ömrümüz uzar mı, birilerini daha çok sever ya da nefret eder miyiz? Gün 25 saat olur mu mesela?

Zaman dediğimiz şey Göbeklitepe’ deki yerleşimden de eskidir. Dünyanın yaratılışı bile zamanı başlatan eylem değildir. Dünya ve güneş Samanyolu galaksisinde bilinmeyen bir zamanda oluşmuştur. Ama zaman o gün başlamaz. Biz kendimiz zamana bir başlangıç bir son tanımlar sonra da bizle var olduğunu sanacak kadar salaklaşabiliriz. Biz ölünce biten zaman mıdır ve zaman içinde biz mi bitmişizdir? Ne çok felsefe yaptım değil mi?

Bezm-i Elest kavramına göre tüm ruhlar aynı zaman diliminde yaratılmamış mıdır? Sonra sırası gelen bir bedene kavuşup yeryüzüne gelmiyor mu? Bir bakarsınız 20 yaşında bir birey ile 50 yaşında bir birey çok iyi anlaşıyor? Neden böyle, çünkü insanların ruhları zamansızdır, aynı yaştadırlar ve ruhların yaradılışı sırasında yakın iseler hangi bedende olurlarsa olsunlar birbirlerini tanırlar. İçine girdikleri bedenlerdir yaşlanan, ruh hep aynı 20’ li yaşlarındadır bence ve sonsuza dek yaşayacak bir enerjidir. Bir bedende görünür olup kısıtlı bir zaman sonunda gideceksek hayata bu kadar anlam yüklemek niye ?

SONSUZA UZANAN KURDELEYE BİR DÜĞÜM ATIP MİLAD DERİZ

Kesintisiz bir kurdele düşünün sonsuza uzanan; biz insanlar buna kafamıza önem arz eden olayları konumlandırarak birer düğüm atar ve buna da başlangıç deriz. Örneğin hz İsa’ nın doğumuna çok önem atfeden hristiyanlar doğumunu yeryüzündeki zamanın miladı kabul ederler. (miladi takvim). Hz Muhammed (s.a.v) ‘in Mekke’ den Medine’ ye göçüne çok önem atfedenler yeryüzündeki zamanın miladı kabul ederler. (hicri takvim). Oysa zaman bize bakmaz, bizi düşünmez, süregelir ve devam eder. Biz çok anlamlar yükleriz ona; doğum günleri, düğün günleri, ölüm günleri ve bu haftanın konusu sınav günleri gibi…

SINAV GÜNÜ ÖZGÜR VE KAYGISIZ BİR TAVIRDA OLUN

Kaygılarımızla besleriz içimizdeki korkuları; yarınımızı daha iyi yapmak için bugünümüzü korkularımızda boğabiliriz. Gençler; yeterince çalıştı iseniz, elinizden gelenin en iyisini yaptı iseniz (yapmadı iseniz de vakit yok artık), salın gitsin sınavı; sınav günü kaygılarınız içinizde biriktirdiğiniz tüm o güzel bilgileri esir etmesin.. Sadece sınav günü özgür olun, rahat bir tavırla, olabildiğince kaygısız gidip sınava, çıkınca acaba nasıl yapabildim diye biraz heyecan yapın.. Ama sadece çıkınca heyecanlanın olur mu? Önce değil..

Sonsuz hak yoktur tabî ki ama bu yıl olmadı diye yine de hayıflanmayın. Bu sene olmadı diye hayat bitmez ki.. Hiçbir sınavda başarılı olmasanız da hayat bitmez!.. Apple Computer, Inc.'​ın kurucu ortaklarından biri olan Steve Jobs okuduğu üniversiteyi bitiremedi ama dünyaya ne güzel pencereler açtı biliyorsunuz. Tabi ki üniversite eğitimi önemli, olması makbul; ancak bir zamanın başı ya da sonu değil sınavlar.. Siz o kadar anlam yüklediğiniz için çok önemli oluyor. Ortalama yaşayacağınız seksen yılın toplam 29200 gününden biri değil mi yahu? Hangi zamanın başı ya da sonu ki bu? Dün kimseniz ertesi gün de o olarak yaşayacaksınız aslında. Belki üzerinize giydiğiniz elbise değişecek hepsi bu.. Yani üniversite okumak önemli ama kazanamamak hayatın sonu değil.

KAZANIRSAM HAYALLERİM GERÇEĞE; KAZANAMAZSAM GERÇEKLER KORKULU BİR RÜYAYA DÖNÜŞECEKLER

Bu başlık K.Maraş’ ta iki yıl üst üste hazırlandığın üniversite sınavı dönemimde benim odamdaki tüm duvarları ve ruhumu kaplayan sloganımdı. Adeta hayatın sonu ya da başıydı benim için, çok gereksiz ve stresli bir kafadaydım.

***YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ***

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.