Kahraman TV

Yusufhacılı Köyü'nden ABD'ye Uzanan Yolculuk!

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraşlı genç Yasin Çayır, Yusufhacılı Mahallesi'nden ABD'ye uzanan yolculuğunu Kahraman TV ile paylaştı.

Kahramanmaraş'ın Yusufhacılı Mahallesi'nde ikamet eden Yasin Çayır isimli genç Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü ingilizce olarak tamamladı.

Kocaeli Üniversitesi'nde eğitimini devam ettirirken ABD'ye work and trawel programıyla giden Kahramanmaraşlı genç Yasin Çayır, IAESTE Kocaeli gurubunda temsilcilik görevini devraldı ve yurtdışı hayali olan öğrencilere yol gösterme amaçlı çalışmalarını sürdürdü.

Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra ABD'ye yazılım üzerine yüksek lisans yapmak için giden Yasin Çayır, dilini gelişmek için ABD'de yaşadığı süre zarfında dil okuluna yazıldı.

Kahramanmaraş'ın Yusufhacılı Mahallesi'nde ikamet eden ailesine de zaman zaman yardımda bulunan Yasin Çayır, 3 çocuklu bir ailenin en büyüğü.

 ABD'de yaşadığı deneyimlerini Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilere anlatmak için IAESTE gurubunun organize ettiği programa katılan Kahramanmaraşlı genç Yasin Çayır, mahallesindeki küçük çocuklara da örnek oluyor.

Kahraman TV Haber merkezine açıklamalarda bulunan Çayır,'Öğrenci olduğum dönemde Kocaeli'nden yurt dışına çıkmak hayalimdi. 80 metrekare evde büyüdüm, şimdilerde ise Kocaeli üniversitesindeki öğrenci arkadaşlarıma yurt dışı deneyimlerimi anlatıyorum. Hayalimin peşinden koştum, belki büyük yol katetmiş sayılmam ama en azından bir şeylerin imkansız olmadığının bilincindeyim. Öğrenci arkadaşlarıma da bunları anlatmaya çalıştım. Ben başardıysam neden olmasın?' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.