Kahraman TV

Yeni Nesil Tutsak Mı?

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Merve Taşdemir "Yeni Nesil Tutsak Mı?" Başlıklı Bir Yazı Kaleme Aldı.

İşte O Yazı:

HAYATIMIZDAKİ TEKNOLOJİK GELİŞMELER 

Peki ama 1990'lı yıllarda en çok tercih ettiğimiz teknolojiler hangileriydi? 

Yıllar önce konuştuğumuz teknolojileraslında bugün karşımıza çıkan 'yeni nesil ürünlerin' temelini oluşturuyor. Diğer bir değişle günümüzde kullandığımız teknolojilerin temeli çok uzun yıllar önceye dayanıyor. Bu kapsamda teknolojide kısa bir süreçte büyük sıçrama yaşandığı rahatlıkla söylenebilir. Peki ama geçtiğimiz yıllarda hangi teknolojilerden yararlanıyorduk? 

YÜZYIL İLE BİRLİKTE DEĞİŞEN TEKNOLOJİ Teknoloji, 20. yüzyılın başlarında bazı süreç ve düşüncelerin çeşitli araçlara ve makinelere dönüşmesini kapsayacak kadar genişlemiştir. 20. yüzyılın ortalarına gelindiğinde ise, teknoloji artık insanın çevresini dönüştürmek için araştırarak yaptığı etkinlikler bütünü olarak tanımlanmaya başlanmıştır. Teknoloji tanımı yıllarca bilimle doğrudan ilişkilendirilmiş ve günümüzde de yaygın olarak bilimsel bilginin yaşama geçirilme yöntemleri halinde kullanılmaktadır. TEKNOLOJİ GELİŞMİŞ BİR UYGARLIK İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Teknolojinin gelişimi çok eski zamanlara dayanmakta, hatta ilk basit aletlerin yapımına kadar uzanmaktadır. Orta çağın ardından özellikle “Endüstri Devrimiyle” modern teknoloji dönemi başlamıştır. Bir yandan teknolojik gelişmeler hızlanırken, diğer yandan coğrafi sınırlar genişlemiş, politik oluşumlar teknolojik gelişmelere paralel bir yön izleyerek değişmiştir.

***YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN***

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.