Kahraman TV

Wushu Hakem Kursu Kahramanmaraş’ta gerçekleşti

KAHRAMANMARAŞ

Türkiye wushu kung-fu Federasyonu başkanlığı ve Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından geçekleştirilen wushu kung-fu aday hakem kurslar sona erdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü wushu Antrenörü Halide Ay’ın sorumluğunda gerçekleştirilen kursa, Kurs sorumlusu olarak Türkiye wushu kung-fu Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Abdulvahit Alagöz katıldı.

Türkiye wushu kung-fu Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Abdulvahit Alagöz katılımıyla 22-23 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşen kursta aday hakem kursu ve terfi sınavı ile birlikte siyah 1. 2. 3. duan sınavı yapıldı.

Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen wushu kung-fu aday hakem kursu ve terfi sınavı ile birlikte siyah 1. 2. 3. duan sınavına Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Kars ve Kahramanmaraş İllerinden toplam 30 kursiyer katıldı.

Wushu Nedir?

Wushu Çin savunma sanatlarına verilen genel bir isimdir. Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan bir savunma sanatı olan bu spor dalı kelime anlamı olarak olarak, güç iş, zor teknik ve sanat anlamına gelmektedir.

Wushu’da saldırı ve savunmanın yanısıra akrobasi ve baleye benzeyen koreografik hareketler sergilenir. Bunun sonucunda beden ve ruhun uyumu sağlanılması hedeflenmektedir. Wushu’da denge, esneklik, düşünce, solunum egzersizleri, pratik zeka ve meditasyon oldukça önemlidir. Bunlar, beden sağlığını en iyi şekilde etkiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.