Kahraman TV

Vali Ünlüer: Orta Hasarlı Binalarla İlgili Engel Kalmadı!

KAHRAMANMARAŞ

Vali Mükerrem Ünlüer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün Şairler Tepesinde düzenlediği basın toplantısında orta hasarlı binalara yönelik önemli açıklamalar yapıldı.

Son günlerde akıbetinin ne olacağı merak konusu olan orta hasarlı binalar sık sık gündeme gelmekteydi. Orta Hasarlı Bina Mağdurları Platformu adlı topluluğun yaptığı eylem ise bir hayli ses getirdi. Vali Mükerrem Ünlüer ise bugün düzenlenen toplantıda orta hasarlı bina sahiplerine müjdeyi verdi. Orta hasarlı binalarla ilgili usullerde sıkıntı olduğunu dile getiren Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, AFAD Teşkilatı Ve Kahramanmaraş Çevre, Şehircilik Ve İklim Değiştirme Bakanlığı İl Müdürü tarafından ortak genelde hazırlandığını ve sürecin hızlandırıldığını duyurdu.

“Her Orta Hasarlı Bina Güçlendirilecek Diye Bir şey Yoktur”

Vali Ünlüer yaptığı açıklamada, “Ben artık orta hasarlıların önünde bir engel olduğunu düşünmüyorum. Mevzuat açısından bir engel yoktur, bundan sonrası usuldür. Her orta hasarlı bina güçlendirilecek diye bir şey yoktur bu bir teknik konudur. Teknik elemanlar karar vermeli buna bizim işimiz değil bu. Uzmanlar buna karar vereceklerdir, ona göre de işlemler yürüyecektir. Biz sadece süreci hızlandırdık, önündeki engelleri kaldırdık. Bundan sonra da belediyedeki arkadaşlar ve bina sahipleri arasında bu süreç işleyecektir” sözlerine yer verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.