Kahraman TV

Ünal Net Konuştu:Afşin-Elbistan'ın 1 Gün Bile Bekleyecek Durumu Yok

KAHRAMANMARAŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, özel sektöre devredilen Afşin-Elbistan A Termik Santrali’ne filtre sistemi takılması noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatı bulunduğunu belirterek, “Afşin ve Elbistan bölgesinin, bırakın 36 ayı, 1 gün bile bekleyecek durumu yok” şeklinde konuştu.

Elbistan’ın kültür ve turizm noktasındaki yatırımlarına da değinen Ünal, “Kültürhan projesi, 2 ay sonra başlıyor” dedi. Elbistan’ı turizm yoluna dahil edilmesi için çalışma yapıldığını kaydeden Ünal, ilçenin bir beylik başkenti olduğuna dikkati çekti.
TBMM’ye sunulan ve özelleştirilen termik santrallere filtre sistemi takma zorunluluğunu 3 yıl daha erteleyen kanun teklifini değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Afşin Elbistan Termik Santrali'nin filtre sorunun en kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Ünal, şunları söyledi:

“Afşin Elbistan A Termik Santralinin oluşturduğu ciddi bir çevre kirliliği ve vatandaşlarımızın haklı bir rahatsızlığı var. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın da en kısa zamanda filtre sorunun çözümü ile ilgili talimatı var. Afşin-Elbistan bölgesinin önemli bir enerji havzası olduğunu ifade eden Ünal, " Bilindiği üzere A Termik Santrali çok önceden özelleştirilmiş ve devrini alan firma şimdi işletme hakkını başka bir firmaya devretti. Cumhurbaşkanımız ve Enerji Bakanımız ile buranın durumunu konuştuk ve A Termik Santralinin biran önce filtre sistemini hayata geçirmesi gerekiyor. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın da en kısa zamanda filtre sorunun çözümü ile ilgili talimatı var. Afşin-Elbistan bölgesi önemli bir enerji havzası ve linyit yataklarının yüzde 45'i bu bölgede."

TBMM’de kabul edilen kanun teklifine verdikleri ek önerge ile Afşin-Elbistan Termik Santrali’nin durumunun da netliğe kavuşturulduğunu kaydeden Mahir Ünal, “Termik santrallerle alakalı Türkiye Büyük Millet Meclisine dün bir düzenleme geldi. Milletvekillerimizle birlikte konuyu yakından takip ediyoruz. Meclis’te, milletvekillerimizin önergesiyle yenilebilir enerji kaynaklarıyla ilgili ve bazı yatırımların gecikmesi durumunda onlara ek süre tanınmasına ilişkin bir düzenleme geldi. 36 ay ek sürenin, özelleştirme ve yükümlülük ifadelerinden dolayı Afşin Elbistan A Termik Santralini de kapsayabileceği ihtimali üzerine durdular. Bunun üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ile Grup Başkanvekillerimizle görüştük. Bunun mümkün olmadığını ve ayrıca sekizinci maddeyle Afşin-Elbistan A Termik Santralinin özelleştirilmesine ilişkin bir maddenin bulunduğu ifade edilerek Meclis’te yapılan yeni düzenlemede her ihtimale karşı Afşin'de bulunan termik santral ile alakalı açıklayıcı bir madde ekleyelim dedik. Dün milletvekillerimiz ek bir önergeyle, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Ahmet Özdemir de bunun bilgisini verdi, buranın durumu netliğe kavuştu.


Afşin ve Elbistan bölgesinin bırakın 36 ayı, 1 gün bile bekleyecek durumumuz yok. Biz bu konuyu genel başkanlık nezdinde de gündeme getirdik. Özellikle 1997 yılında özelleştirilen ve geçtiğimiz günlerde de başka bir şirkete devredilen A Termik Santralinin filtre zorunluluğunun biran önce yerine getirilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Konunun hassasiyetinin farkındayız. Burada tek bir vatandaşımızın bile çevre kirliliğinden zarar görmesine bizim rızamızın olması söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

TORBA YASANIN ONAYLANMASI DURUMUNDA


Özelleştirilen termik santrallerin zehir saçan bacalarına filtre takılması 2,5 yıl daha yasa ile ertelenecek.
Devletten milyonlarca lira teşvik alan termik santraller 6 yıldır filtre takmamış, 2022'de yine takmayacak ve yine zehir saçmaya devam edecekler.

Yorumlar (6)

Hasan bali 4 Yıl Önce

Ya lütfen bakan beyi suçlamayın yardımcı olun ona. Nasıl mı dünyada bütün milletler taleplerini mitingler ile duyurur. Olmaz diyelim zehirlenmek istemiyoruz diyelim

Abdullah VURAN 4 Yıl Önce

Sayın Vekilimizin Açıklaması Çok Güzel. Aynı Zamanda Oylamaya da katılmadığı yönünde bilgiler var doğru veya yanlış bilmiyoruz. Katılıp Red Verseydi Daha Güzel Olmaz mıydı. İşte o zaman samimiyetine inanırdım.

Recep Doğan 4 Yıl Önce

Eeee okadar çok konuşursan sonuç bu olur az ve öz konuşucan

Alisoy 4 Yıl Önce

Daha bu zamana kadar böyle yalan görmedim

Narin 4 Yıl Önce

Başkanım kızım bir haftadır kokudan dolayı kusuyor bir An önce bir şeyler yapın açıklama ile olmuyor

Elbistanlı 4 Yıl Önce

Elbistanın havası lağım kokuyor önce insana önem verin paraya değil bunların vebalini nasıl çekeceksiniz Allah bilir

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.