Kahraman TV

Ünal'dan K.Maraş'a Stadyum Açıklaması

KAHRAMANMARAŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Kahramanmaraş'a yapılması planlanan stadyumla ilgili Manşet Gazetesi Fresh FM canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal stadyumla ilgili olarak, 'Gençlik Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan beyefendiyle stadyum projemizi açıkladık. Bunu programa aldık. Fakat hükümetimizin 2019 yılı için aldığı bir karar var. Yüzde 60'ın üzerinde devam eden projeler tamamlanacak.Yeni proje 2019 yılında yapılmayacak. Cumhurbaşkanımızın ve kabinenin bu yönde bir kararı oldu. Biz Kahramanmaraşımıza stadyumu normal bir stadyum gibi planlamadık. İçerisinde iş merkezlerinin, alışveriş merkezlerinin, atletizm alanı, fitnes salonu, basketbol sahasının bulunduğu sadece maç günlerinde değil diğer günlerde de kullanabileceğimiz bir stadyum olsun dedik. Kendi ihtiyacını ve kendi giderlerini karşılayan bir proje üzerine yoğunlaştık. 2019 yılı içerisinde buna bütçe ayrılmadığı için başka bir finans modeli üzerine çalışıyoruz ve bu yönde bir arayış içerisindeyiz. Birileri üzüm yemek değil de bağcı dövmek derdinde. Amaçları aslında stadyum yapmak falan değil. Amaçları acaba stadyum üzerinden nasıl dayak atabiliriz bunun peşindeler. Sorundan medet uman bir zihniyet var. Geçtiğimiz günlerde Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan geldi, Spor Toto Genel Müdürlüğü ile görüştük ve kulübe ciddi bir yardım sağladık. Kahramanmaraşspor hepimizin takımı, desteklememiz gerekiyor. Onlarda twitter üzerinden bize teşekkür ettiler. Baktım ki onlarca twit atılmış, bu yardım doğru değildir. Böyle bir yardım yapılmadı şeklinde. Sizin derdiniz ne Allah aşkına? Derdiniz sporu ve sporcuyu desteklemek mi,yoksa spor üzerinden düşmanlık üretmek mi? 

Ben bakanlığım dönemimde Germenıcıa için 10 milyon TL para gönderdim. 55 bin dönüm alandan bahsediyoruz, burada bütün alanı kamulaştırmak mümkün değil. Ekpertiz raporu çıkarılsın, hangi evde tarihi eser kalıntıları var oraları kamulaştıralım. 10 Milyon TL buna yetiyordu. Onun dışındaki evleri de artık sit alanı olmaktan çıkaralım. Burada yaşayan insanların mağduriyetini giderelim. Buralardan çıkan mozaikleri de bir yere taşıyacağız. Orada çok büyük bir açık hava müzesi planlıyoruz. Ben bakanlıktan ayrıldıktan sonra maalesef bu gerçekleşmedi yeni dönemde inşallah bunu gerçekleştirip Germenicia'yı şehrimize kazandıracağız' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.