Kahraman TV

Ünal Ateş:Çiftçi Batarsa Devlet Batar

KAHRAMANMARAŞ

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş çiftçilere destek vermek için tarlaya girdi. Çiftçilerin zor durumda olduğunu ifade eden Ateş,'Çiftçi batarsa devlet batar' dedi.

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş açıklamasında'Mısır hasadında Umduğunu bulamayan çiftçi pamuk hasadında da maalesef çok büyük hayal kırıklığına uğradı Rekolte geçen yıla oranla %50 düştü girdiler. Tam 2 katı pahalandı ilaç gübre mazot işçilik sulamada kullanılan elektrik tohum iki katı olmuş iken geçen yıl kilogramı 4 TL olan pamuk maalesef bu yıl 3 TL'ye düşmüş durumda. Çiftçi ne yapacağını bilmiyor. Devletin acil olarak öncelikle rekoltedeki düşüşün sebebi ne araştırması gerekiyor. Acaba verimdeki bu düşüklüğünün sebebi yerli tohum kullanmasını engelleyen bu iktidarın ithal ettiği tohumdan olabilir mi?' dedi.

ÇİFTÇİ BATARSA DEVLET BATAR

Tohum firmaları ülkemiz üzerinde bir oyun oynuyor olabilir diyen Ateş,'Orta ve küçük ölçekli çalışan çiftçilerin arazilerini birileri kapatmak için o arazilere sahip olmak için bir oyun oynanıyor olabilir.Bunun mutlaka araştırılması gerekiyor.Diğer yandan rekoltenin düşük olduğu dönemlerde çiftçiyi desteklemesi gereken devlet niçin ama niçin fiyatları düşürüyor buradan başta tarım bakanı olmak üzere tüm iktidara sesleniyorum. Çiftçinin feryadını duyun. Eğer çiftçi bu ülkede batarsa devlet batar' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.