Kahraman TV

Ünal Ateş'ten Açıklama: 'Sanal Üniversite, İstiklal Üniversitesi'

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş açıklamasında yeni kurulacak üniversiteden bahsetti.

2018 yılında büyük bir heyecanla Kahramanmaraş'ta hemşehrilerimize Müjde diyerek vermiştiniz haberi şehrimizde ikinci bir devlet üniversitesi kuruluyor ismi de İstiklal Üniversitesi. Birçok insan heyecanla bu haberi karşılamış idi o zaman da ilgilileri uyarmıştık ikinci bir üniversite kurmak yerine Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini daha güçlü ve daha popüler bir hale getirelim kaliteli eğitimi ile Türkiye'deki üniversiteler arasında rekabet edebilen saygın bir üniversite olsun dedik. mevcut üniversitemizin birçok problemi varken gerek akademik anlamda gerek maddi anlamda gerek sosyal ve kültürel anlamda bu sıkıntıları çözmeden ikinci bir üniversitemiz oldu. O dönem mevcut üniversitemizin Rektörü Sayın Niyazi Can şöyle bir açıklama yaptı:

Yeni doğacak üniversite Şehrimize değer katacak

Ve üniversite kuruldu. Kuruldu kurulalı biz bu üniversite nereye kurulmalı Bu üniversite nerede olmalı bunun tartışmasını yapıyoruz yani her zaman olduğu gibi hiçbir altyapı ve hazırlığı yapmadan üniversiteyi açtık ama üniversitenin binası yok üniversite nerede olacak belli değil ama olsun şehirde 2. üniversite oldu ya binası olmasada içinde öğretmeni olmasa da kadrosu olmasa da akademik bir çalışması olmasa da olur Ne olacak? Geçmişte biz hastaneyi yaptık yol yapmayı unuttuk 3 sene sonra tıp fakültesinin önündeki kavşak düzenlendi hiç önemli değil. Nasılsa biz ne yapılırsa yapılsın tepki vermiyoruz ya. Bu kentte siyaset yapan bu kenti idare eden Beyler aklınızı başınıza alın bu şehrin yatırım'a hizmete ihtiyacı var yapamıyorsanız bırakıp gidin bu makamlarda oturuyor iseniz adam gibi hizmet edin.
Şimdi buradan sormak istiyorum.


1. İstiklal Üniversitesi nereye kurulacak İstiklal Üniversitesi'nin internet sayfasını açtığınız zaman karşınıza Sütçü İmam Üniversitesi Bahçelievler yerleşkesi tabelalı resim çıkıyor bu sizi rahatsız etmiyor mu?

2. Yeni doğacak üniversite şehre değer katacak diyenler bu doğum niye gerçekleşmedi yoksa ölü bir doğum mu oldu?
3. İstiklal Üniversitesi'nin akademik kadrosunu tamamlamayı düşünüyor musunuz?
Yoksa Vallahi durum böyle iyi birkaç sene daha idare edelim mi diyorsunuz?
4. Ilimizde bulunan birçok imkan var üniversitelerimizin gelişmesi için bu imkanları kullanmayı düşünüyor musunuz? Biz bu imkanları bilmiyoruz göremiyoruz diyorsanız bir gün olsun muhalefetin fikir ve önerilerini dinlemek ister misiniz?

Yorumlar (1)

İstiklal 4 Yıl Önce

Yeni üniversite Elbistana kurulacak.Elbistan ile ilgili uzun soluklu bir plan işliyor. Zaman gösterecek. Ama bence yeni üniversite Karacasu kampusune veya dogukentin civarında olmalı.Necati Okay elini çabuk tutup bir yer bulmalı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.