Kahraman TV

Ünal Ateş: Tekke'de Kentsel Değil, Rantsal Dönüşüm Yaptılar

KAHRAMANMARAŞ

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, kentsel dönüşüme ilişkin konuştu. Ateş, kentsel dönüşümün başta Tekke olmak üzere bölgede yaşayan insanları mağdur etmeden yapılması gerektiğini söyledi.

Ateş, “Tekke Mahallesi, Sayın Hayrettin Güngör’ün yapmak istediği kentsel dönüşüm ile ilgili verdiği billboard ilanlarıyla gündeme gelen bir mahallemiz. Tekke Mahallesi, Kahramanmaraş’ımızın en eski mahallelerinden birisi. Tarihsel bir dokusu olan, kendine has bir yaşam biçimi olan mahallelerimizden birisiydi. Eski adıyla Yusuflar Mahallemizdeki kentsel dönüşüm, iktidar tarafından yaklaşık 15 yıldan beri gündeme getirilmiş ve geçtiğimiz dönemlerde de bazı binaların yıkımı gerçekleştirildi. Ama maalesef bu kentsel dönüşümün devamı gelmedi” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN NİYE DEVAMI GELMEDİ?

Tekke Mahallesi’nde başlanılan kentsel dönüşümün devam ettirilmemesinin başlıca sebebinin işe yanlış yerden başlanma olduğunu kaydeden Ateş, şunları söyledi: “Kentsel dönüşümün niye devamı gelmedi? 2014 yılında ben Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğumda Kahramanmaraş için kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme dönmemesi gerektiğini ifade ettim. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2019 yerel seçimlerinde de Büyükşehir adayımızla beraber bu mahallede yapmak istediğimiz şey rantsal değil gerçekten kentsel dönüşümdü. Ama mevcut iktidar bu geçen süre zarfında nerede kentsel dönüşüm yaptı? En pahalı ana cadde üzerinde dükkânların 3-5 milyon liraya satılabileceği yerlerde kentsel dönüşüm yaptılar. Yani bizim ifademizle kentsel değil; rantsal bir dönüşüm yaptılar. Oysa kentsel dönüşüme en çok ihtiyacı olan bölge Tekke, Saçaklızade Yavuzselim, Pınarbaşı gibi mahallelerde ihtiyaç vardı. Ama burada dikkat edilmesi gereken bir şey var: Kentsel dönüşüme tabi ki evet; ama kentsel dönüşüm yapılırken burada yaşayan insanlar kesinlikle mağdur edilmemeli! İnsanlar evlerinden, barklarından, yurtlarından edilmemeli! Gerçekten burada bir kentsel dönüşüm yapmak istiyorsanız; buradaki insanları mağdur etmeden yapmalısınız.”

SAYIN GÜNGÖR, BURADAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ NASIL YAPACAK?

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün kentsel dönüşümün altından kalkamayacağını aktaran Ateş, son olarak şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör, yaptığı birçok toplantıda bütçe yetersizliğinden dem vuruyor. Madem bütçede bu kadar para yok, hizmetler aksıyor, o zaman buradaki kentsel dönüşümü nasıl yapacak? Onu bilemiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olan kendisi; ama belediyeye ciddi bir yük getireceği hususunda en ufak bir kuşkum yok. Fakat belediyeye yük getirecek diye bir hizmetten de geri durmak doğru bir şey değil! Burada önemli olan tek bir şey var: bu mahallede yaşayan insanların kesinlikle mağdur olmamaları gerekiyor.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.