Kahraman TV

Ünal Ateş, Ateş Püskürdü

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş'ten çok sert açıklamalar geldi.

CHP İl Başkanı Şengül’ün konuşmasının ardından söz alan CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş ise, şunları kaydetti:

“Değerli basın emekçileri hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. İki selam vardı birinde başkan Azerbaycan'a gönderdi, bir diğer selam da ben bu pandemi sürecinde cansiperane çalışan başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kamu çalışanları ve basın emekçilerine göndermek istiyorum.

Buradan onları saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Demokratik yapılarda iktidar ve muhalefet vardır. İktidar icraat yapar. Muhalefette olması gerekeni gösterir. Yani muhalefetin görevi eksiklikleri iktidara göstermek ve iktidarın bunu yapmasını sağlamaktır.

Demokratik yapı böyle işler iktidarın bundan rahatsızlık duymasını ben anlayabilmiş değilim. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim görevimiz bu halkın bize verdiği muhalefet görevini en iyi şekilde yapmakdır. Bu da şehrimizde özellikle bize iletilen konuları gündeme taşıyarak iktidara göstermek bunların tamamlanmasını yapılmasını sağlamak olmaktadır.

Sayın milletvekilimiz hızlı tren ile ilgili bir açıklama yaptı. Hepinizin malumu geçmiş dönemde de bu gündeme gelmiş ve o dönemde Sayın AK Parti Milletvekilleri çıkıp, "Hayır kesinlikle Kahramanmaraş'a gelecek." demişlerdi.

2014 yerel seçimlerinde seçimlerden önce bütün bilboardlara 'Hızlı tren Kahramanmaraş'a geliyor. Kahramanmaraş'a Hayırlı olsun' diye ilanlar astirdilar. Yani hızlı tren gelecek diye ta 2014 yılında söylediler...

Trenin o şehre girdiğini iddia ediyorsanız oradan geçtiğini iddia ediyorsanız burada bir istasyonunun olması gerekiyor. Bu kural demiryolu taşımacılığında sabit bir kuraldır. Peki Kahramanmaraş'ta hızlı tren istasyonu var mı?

Kahramanmaraş'ta herhangi bir istasyon yok. Bize diyorlar ki işte Nurdağı'nda var. Oraya Maraş'tan bir hat ayrılacak servis hattiyla taşımayla oraya götüreceğiz diyorlar. Ben buradan AK Partili milletvekillerini bir öneride bulunmak istiyorum. Bu dahiyane fikirlerinden sonra bir öneri size. Yarın Kahramanmaraş Havalimanı'nı da kapatalım. Hayır nasil olsa doğru düzgün çalıştıramıyoruz. Gaziantep'e bir servis koyayım rink koyun buradan. Gaziantep'e gitsinler o zaman. Bu mudur?

Demiryolu için servisle Gaziantep'e bağlanıyorsak havayolu için de servisle bağlanalım. Dile getiriyoruz suçlu oluyoruz. Şimdi bundan dolayı rahatsızlık duymak hele hele Cumhuriyet Halk Partisi idarecilerini yalancılıkla itham etmek en hafif tabirle siyasetten nezaketsizlik.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin her seferde bu memlekete bir çivi çakmadıklarını itham etmek de yine en hafif tabirle cahilliktir. Sayın başkan CHP'nin Türkiye'de neler yaptığını anlattı. Ben de yerele şöyle bir bakayım. Bir kere AK Parti’nin 6. Milletvekilinden 5 tanesi Kahramamaraş'a ne hizmet yapıldığını öğrenmek istiyorlarsa Cihat Sezal’a sorsunlar.

Amcası Orhan bey Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili iken hangi hizmetleri hayata geçirmiş? Eğer Cihat bey bunun cevabını veremez ise, ben anlatırım. İkincisi Sayın Ahmet Özdemir'e kameralara bakarak sesleneyim. Sayın Özdemir hani Kahramanmaraş'tan çıkıp köyünüze gidiyorsunuz ya. Andırın yolu var ya. Kahramanmaraş'tan Andırın asfaltını Cumhuriyet Halk Partili milletvekili Ali Şahin yaptırdı.

Sonra bir hatırlatma da Sayın Habibe Öcal’a yapayım. Hani sizin köyünüzün yanından geçen Türkoğlu Narlı yolu var ya işte o yol CHP döneminde açıldı ve asfaltlandı. Sayın Mahir Ünal memleketinizde sizin sattığınız şeker fabrikasını Cumhuriyet Halk Partisi yaptı.

AK Partili belediye başkanları döneminde kenarındaki o kaldırımları yapamadığınız Trabzon Bulvarı var ya. Trabzon Caddesi işte, onu CHP’li belediye başkanı İbrahim Öztürk yaptı. Yüzlerce örnek sayabilirim size bununla ilgili.

Bu konuda iktidarın bize eksikliklerini de getirdiğimiz için teşekkür etmesi gerekirken, bizi yalancılıkla itham etmeleri demin de ifade ettiğim gibi bilgisizlik ve cehaletten daha fazla bir şey degil diye düşünüyorum.

Arkadaşlar biz bundan sonra da Kahramanmaraş’ımız için eksik gördüğümüz her şeyi gündeme taşımaya devam edeceğiz. Bir buçuk sene evvel bu kente stadyum yapacağız diye söz vermediler mi? Bilboardlara ilan asmadılar mı?

Yani onun dışında otogar sözü verdiler. Yaptılar mı? Hayır. Ekinözü’ne duble yol sözü verdiler, yapmadılar. Afşin'e Çağlayancerit’e söz verdiler yapmadılar. Benim bölgem ILICA'ya 25 yıldan beri yol yapacağız diyorlar, yapmadılar. Helete’ye seçimlerden önce bu 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu'nun Spor Salonunda 3000 kişinin huzurunda AK Partililer hepsine seçimlerden önce sizi belediye yapacağız diye söz verdiler.

Yaptılar mı? Yapmadılar. Kim yalan söylüyor? Kim doğru söylüyor? Ben kamu oyunun takdirine bırakıyorum. Arkadaşlar teşekkür ederim.''

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.