Kahraman TV

Türk Kızılay'dan Kahramanmaraşlılara Çağrı: Stoklar Azalıyor

KAHRAMANMARAŞ

Koronavirüs salgınından dolayı kan bağışında genel olarak düşüşler yaşanıyor. Türk Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanlığı, kan stokların azaldığını belirterek vatandaşlara kan bağışı yapılması yönünde çağrı yapıldı.

Türk Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanlığı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, Yönetim Kurulları ve Üyelerinin katılımalrı ile birlikte Kan Bağışı Kampanyası düzenliyor.

Kan stok seviyesinde düşüşü nedeniyle harekete geçen Kızılay, Kahramanmaraşlılara kan bağışı çağrısında bulundu.

Hastalık bulaş riskine karşı tüm önlemlerin alındığını belirten Türk Kızılay'ı bağış yapmak isteyen vatandaşlara Türk Kızılay Kahramanmaraş Kan Bağışı Noktaları'nda gitmeleri gerektiğini belirterek yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

 “Mevcut durumda kan bileşeni stok seviyesi yeterli olmakla birlikte önümüzdeki süreçte önleyici sağlık politikaları doğrultusunda darboğaz yaşanabileceği öngörülmektedir. Bu kapsamda kan bileşeni stok seviyesinin korunması gerekmektedir.

Planlanan operasyonların ertelenme durumu oluşsa dahi tedavisinde düzenli olarak kan bileşeni kullanılan ihtiyaç sahiplerimiz için değerli kan bağışlarınız çok önemlidir. Toplumsal dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde siz değerli kan bağışçılarımızı Türk Kızılay Kahramanmaraş Kan Bağışı Noktaları’na davet ediyoruz.

Covid-19 virüsü, kan bağışı işlemi ile size bulaşmaz. Türk Kızılay, diğer viral enfeksiyonlar da dahil olmak üzere bağışçılara hastalık bulaşına karşı tüm önlemlerini almıştır. Kan bağışı toplama faaliyetlerinde kullanılan malzemeler tek kullanımlıktır.

Yanı sıra, çalışanlarımız da genel hijyen kurallarının yanında gözlük, maske, eldiven gibi kişisel koruyucu donanımlarla çalışmaktadır” denildi.

KAN BAĞIŞI NOKTALARI NEREDE?

En yakın kan bağışı noktalarını öğrenmek isteyen vatandaşlar buradan ya da kanver.org'daki adresten randevu oluşturarak detaylı bilgi alabilecekler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.