Kahraman TV

Türk Kamu Sen'den Hükümetin Zam Kararına Tepki

KAHRAMANMARAŞ

Türkiye Kamu-Sen Kahramanmaraş Şubesi üyeleri 18 katlı binanın önünde hükümetin memur zamları teklifine tepki amaçlı basın açıklaması düzenledi.

Türkiye Kamu-Sen Kahramanmaraş Şubesi üyeleri 18 katlı binanın önünde hükümetin memur zamları teklifine tepki amaçlı basın açıklaması düzenledi.

Kamu Sen üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında hükümetin yeni zam teklifine tepki sesleri yükseldi.

İşte Türkiye Kamu Sen'in basın açıklamasından kareler:

MEMUR-SEN'DEN YENİ TEKLİFE YANIT GELDİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde bulundukları noktanın uzlaşma ve sözleşme imzalama seviyesinin uzağında olduğunu belirterek, "Yeni ve daha büyük bir adım atılarak uzlaşmayı sağlayacak karşılıklı pazarlık sürecinin başlamasına imkan veren yeni bir maaş zammı teklifini en geç bugün sunmalarını istiyoruz." dedi.

Hükümetin kendilerine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifte bulunduğunu anımsatan Yalçın, şunları kaydetti:

"Toplu sözleşme süreci acısından önemli bir eşikteyiz. Önümüzde artırılma beklentisi içerisinde olduğumuz iki husus var; ilki müzakere süresini uzatmak, diğeri ise zam oranlarını yükseltmektir. Takvimin sıkıştığı bir süreçte müzakere süresini ve zam oranlarını artırmak, taraflar arasında etkili ve sürekli iletişime ihtiyaç duyar. Bu anlamda yeni zam teklifini önemsiyoruz."

Başkanlar Kurulunda hükümetin yeni teklifini masaya yatırdıklarını belirten Yalçın, "Bu kapsamda, hizmet kollarında oluşan tabloyu, kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren tekliflerin müzakeresi, müzakere için kullanılabilecek sürenin sınırlılığı ve süre artırmaya dönük yapılabilecekler gibi başlıklar üzerinden değerlendirmelerimizi gerçekleştirdik. Başkanlar Kurulumuz sunulan teklifi, yeni bir teklifin sunulması yönüyle takdir etti fakat yeterli zam oranlarını içermemesi nedeniyle de uzlaşmaya ve müzakereye uygun görmedi." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.