Kahraman TV

Tümay Mercan yazdı: "Görünür Ol, Tercih Edil"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Tümay Mercan, "Görünür Ol, Tercih Edil" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Saklanmak, görünmez olmak ticari bir kuruluşun ruhuna aykırı. Ticaret yapan, üreten elbette görünür olarak, fark edilerek malını/hizmetini tanıtmak, satmak ister değimi? Yani akıl ve ticaret kuralları görünür olmanın avantajlarını söylüyor daima.

Ne yazık ki böyle değil. Görünür olmanın ne kadar avantajı olursa olsun, faydaları ne kadar bilinirse bilinsin kurumlar yeterince görünür ve bilinir olmayı seçmiyorlar. Adeta saklanıyorlar.

Üstelik hem saklanıp hem bilinir olduklarını düşünüyorlar. “Bu nasıl bir çelişkidir” diyebilirsiniz. Durum böyle. Reklam vermeyen, sponsor olmayan, sosyal sorumluluk çalışması yapmayan (gerçek sosyal sorumluluk çalışmasından bahsediyorum) firmalar bir taraftan da çok tanınır olduklarını, sosyal medyadaki görünürlüklerinin ve web sayfalarının yeterli olduğunu düşünüyorlar.

Sosyal medya görünürlüğün sadece bir bölümüdür ve sizi takip eden görür. Web sayfanızı sizden haberdar olan inceler. Oysa reklam verdiğinizde hedef kitlelerinizin hedef kitlesi, 3. kişiler/kurumlar ve birçok çevre tarafından fark edilirsiniz. “Hedef kitlem beni fark etmese de olur “ diyen firmalar sonradan yanıldığını fark etmiştir. En azından 2. Grup hedef kitlenize de kendinizi fark ettirmelisiniz. Sosyal medyanızın ve web sayfanızın fark edilmesi, takip edilmesi için reklam, PR ve diğer itibar yükseltici çalışmalar şarttır.

Kurumlar cimri davranarak reklam ve benzeri çalışmalardan ***YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN***

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.