Kahraman TV

Sosyal Sorumluluk Bilinci İSKUR’da Yaşıyor

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ın tekstil devi İSKUR sosyal sorumluluk politikalarıyla birçok kişinin çalışmak için sıraya girdiği şirketlerinden biri oldu.

Tekstilden, otomotiv sektörüne, enerji kaynaklarından, tarım faaliyetlerine kadar çalışma alanı olan İSKUR, yeni mezunların, iş arayanların en gözde şirketlerinden biri oldu. İSKUR sosyal sorumluluk politikalarıyla günümüzde uygulanmayan çoğu davranışı hala bünyesinde uygulayarak ve personellerini bu konuda yönlendirerek farkını ortaya koyuyor.

Çocuk İş Gücünün Karşısında İSKUR Duruyor

Son yıllarda artan çocuk işçi çalıştırma ve işverenin çocuk işçi kullanarak az maaş verme durumu gündemden düşmüyor. İSKUR, şirket olarak bu düşüncenin karşısında duruyor. İSKUR ,“İSKUR çocuk iş gücü kullanmaz ve kullanmayı da hoş karşılamaz.” Diyerek sosyal sorumluluk politikalarına sadık kalıyor.

İstek Dışı Çalıştırma

İSKUR, işe alım sözleşmelerinde belirli bir süre için sözleşme imzalatarak personellerini mecburi çalıştırma sisteminden uzak tutuyor. İSKUR, istem dışı çalışmayı reddederek birçok şirketin önüne geçiyor. Gönüllülük esasına dayanan bu politika çalışanların daha mutlu çalışmalarına neden oluyor.

Ayrımcılık Yapmama

Sık sık gündeme gelen ve iş hayatındaki birçok insanın hayatını etkileyen mobbing kavramı İSKUR için çoktan tarih olmuş durumda. İSKUR çalışanlarını diline, dinine, mezhebine, yaşına ve ulusuna göre değerlendirmeden işe alım yapıyor ve İSKUR çalışanları ise bünyesinde bulundukları şirketin temel prensiplerini tamamı ile benimsemiş durumda.

Çevre koruması ve bireylerin haklarına saygılı bir davranışı benimseyen İSKUR, politikalarıyla sektörde zirvede kalmaya ve mutlu çalışan sayısının en çok olduğu şirketler arasında yerini almaya devam ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.