Kahraman TV

Skandal Olay: Kahramanmaraş’ta Az Hasarlı Binalar İçin Yıkım Kararı Alındı!

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi’nde bulunan Doğukent Mahallesinde yaşayan vatandaşlar skandal bir olayla karşı karşıya kaldı. Depremin ilk zamanlarından itibaren az hasarlı ve hasarsız denilen binalar hakkında yıkım kararı çıktı.

Asrın felaketinin üzerinden 1 yıl geçti ancak sorunlar çözülemedi. Vatandaşların deprem mağduriyeti devam ederken, çözüme kavuşturulan şeyler ise tekrar problem haline getirildi. Depremin en çok etkilediği Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Doğukent Mahallesi’nde birçok bina depremin ardından yıkıldı. Yıkılmayan binalar ise az hasarlı ve hasarsız olarak E-Devlet kayıtlarına geçti ancak hasar tespitine güvenerek evlerine oturan vatandaşlar bugün evlerini tekrar kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar.

Çevre Şehirciliğe Güvendiler Mağdur Edildiler!

Doğukent konutları ve Güneşevler arasında kalan alanın rezerv alan ilan edileceği söylentisinin ardından, alan içerisinde yer alan, az hasarlı binalarda yaşayan vatandaşlar paniğe kapıldı. Doğu Park Sitesi’nde yaşayan vatandaşlar yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle ifade etti: “Burada bulunan üç sitede yüzlerce insan ikamet etmekte. Depremden sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gittik ve evlerimizin durumunu sorduk. Tadilat yaptırmakta acele etmek istemiyorduk. Etrafta yıkım olacak diye. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bize “ Evlerinizi yaptırın oturun, sizin eviniz hasarsız ve onlar kalacak. Size konteyner verilmeyecek, kira yardımı yapılmayacak” dedi. Bu süreçte hiçbir yerden yardım görmeden kendi imkanlarımızla milyonlarca lira para harcadık ve evlerimizi yaptırdık. Su için ayrı, elektrik için ayrı, doğalgaz için ayrı mücadele ettik ve yaklaşık bir yıldır bu evlerde yaşıyoruz. Bu süreçte depremzedelerin faydalandığı hiçbir imkandan da faydalanamadık; kredi çekimi, maddi yardımlar, mazeret tayinleri vb. hiçbir hakkımız olmadı. Ek MTV’leri bile ödedik. Etrafımızda yıkımlar oldu; gürültüye, toza, moloza maruz kaldık kimse bir şey demedi. Burada zor da olsa kendi kendimize çabalayarak bir düzen kurduk, milyonlar harcadık. Şimdi aynı Çevre ve şehircilik müdürlüğü Doğukent konutları ile Güneşevler konutlarını rezerv alan ika ederken bizim gibi özel siteleri de rezerv alana katıyor. Aradaki sağlam evleri de yıkacağız diyor.”

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden verilen hasar raporlarına itibar ederek evlerini dış cephesine ve iç hasarına neredeyse 300 bin TL harcadıklarını vurgulayan ev sahipleri harcanan tutarın çöpe gideceğini ve buna yönelik bir konuşma veya açıklama yapılmadığını vurguladılar. Aileler, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Necati Okay’ın kendileriyle görüştüğünü ancak “sizin eviniz yıkılacak yerine yenisi yapılacak” diyerek bu durumu geçiştirdiğini iddia ettiler.

Bölgede yaşayan yüzlerce aile kendilerine yapılacak bir açıklamayı ve mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.