Kahraman TV

Şefkat Yuvası 'Kahramanmaraş'

KAHRAMANMARAŞ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Kahramanmaraş, iller arası çocuk yerleştirme işlemlerinde koruyucu aile hizmetinde başı çekiyor" dedi.

Bakan Selçuk, AfyonkarahisarKahramanmaraş ve Kayseri'de koruyucu aile yanındaki çocukların oranı kuruluşta bakılanlara oranla yüzde 60'ı aştığını, Bolu, Manisa, Muş, Balıkesir, Hatay, Aksaray ve Osmaniye'de yüzde 50'nin üzerine çıktığını bildirdi.

İller arası eşleştirme yoluyla koruyucu aile hizmeti

Yeni bir uygulama olan iller arası eşleştirme yoluyla da koruyucu aile hizmeti yürütüldüğünü anlatan Selçuk, "Kahramanmaraş, iller arası çocuk yerleştirme işlemlerinde koruyucu aile hizmetinde başı çekiyor. İstanbul'dan 9, Adıyaman'dan 3, Gaziantep'ten 3 ve İzmir'den 1 olmak üzere toplam 16 çocuk iller arası eşleştirme yoluyla Kahramanmaraş’taki koruyucu ailelerin yanına yerleştirildi." bilgisini verdi.

Şehrimiz projede ilk sıralarda

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Koruyucu Aile Dernek Başkanı Hayati Dertli, "Kahramanmaraşlı ve koruyucu aile olmaktan onur duydum. Şehrimizin bu güzel projede Türkiye genelinde ilk sıralarda olmasında emeği geçen koca yürekli koruyucu ailelere, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personellerine ve emeği geçen ve bu projeye destek veren herkese Kahramanmaraş koruyucu aile derneği adına şükranlarımı sunarım" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.