Kahraman TV

Şahin Balcıoğlu: "Bu Şehrin Ruhunda İncelik Var"

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, Kahraman Tv'de Gazeteci İlker Apaydın'ın sunduğu 'Dijital Ekran' programına konuk oldu.

Kahraman TV ekranlarında Gazeteci İlker Apaydın'ın sunduğu Dijital Ekran programına konuk olan Şahin Balcıoğlu, özel açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş'a olan ilgisini dile getiren Balcıoğlu, "Yaptığım iş karmaşa değil. Burası cennet bir ülke, cennet bir şehir. Buradaki insanlar çok özel. Bu şehrin ruhunda incelik var. Edebiyatta önemli isimler bu şehirden çıkmıştır. Bu memleketi sevmemek mümkün değil" dedi.

Kahramanmaraş'ın çok göç almadığına değinen Ticaret ve Sanayi Odası başkanı, şehirde dost anlayışı ile herkese yardımlarının dokunduklarını belirtti.

KAHRAMANMARAŞ'TA PANDEMİDE TİCARETİN DURUMU

Pandeminin başlamasıyla ticaret anlamında endişelerin olduğunu belirten Balcıoğlu, Mayıs ayı itibariyle %36 düşüş oranında tespit edildiğini ifade etti. Pandeminin sonuna kadar 104 sorunları birebir takip ederek ve gerekli mecralara bilgilendirme yaparak problemleri anlattıklarını belirten Balcıoğlu, "Sizin sektörde en iyi işi siz bilirsiniz. Dolayısıyla çözümü siz bilirsiniz. Çözümü istediğiniz gibi yapalım dedi. 74 sorun istenilen şekilde sonuçlandı. Diğer sorunlar reddedilmedi. Kısa çalışma ödeneklerinin de devam etmesi gerektiğini söyledik. Hükümet de bu kararımızı onayladı." ifadelerinde bulundu.

Pandeminin başında Çin'in Vuhan kentinde çıkan koronavirüs haberlerinin Amerika'da 'Çin Virüsü' olarak vurgulandığına değinen Balcıoğlu, tekstilde Çin'de kopmalar yaşandığını, başlarda Avrupa'ya fiyat veremediğini fakat şu an siparişlerin arttığını belirtti.

Türkiye'de her evdeki 3 tencere tavanın 2'sinin Kahramanmaraş'ta yapıldığını savunan Şahin Balcıoğlu, "Biz bunu her yerde duyuruyoruz. Bunun ardından araştırma yapmak istedik. Arkadaşlarımız sahada çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi.

"DIŞARIYA KARŞI GÜÇLÜ OLMALIYIZ"

Kahramanmaraş'ta Ticaret ve Sanayi Odası'nın ayrılması hakkında soruya yanıt veren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, "Birlik olupta çözemediğimiz konu var mı? Biz birlikte olursak her şeyi çözeriz. Birbirimizle anlaşamayabiliriz ama dışarıya karşı çok güçlü olmalıyız. Bu yüzden omuz omuza, güçlü olmalyız." şeklinde konuştu.

AKUT'a yapılan desteklerin önemli olduğunu savunan Balcıoğlu, Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekiplerine her zaman desteklerinin süreceğini belirtti.

Dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirten Şahin Balcıoğlu, ekonomik olarak güçlü olmanın önemli olduğunu vurguladı.

KAHRAMANMARAŞ'TA UÇAK SEFERLERİ

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir'in ardından Kahramanmaraş'taki uçak seferleri konusuna değinen Başkan Balcıoğlu, "Uçak seferleri 2 önemli konumuzdan birisi. Her platformda söylüyoruz. Bir uçakta 100 kişi var, bunun 50 kişisi öğrenci, geriye kalan 50 kişi tedavi için giden hasta, geriye kaldı 25 kişi. Bu 25 kişinin içinde biz,siz,esnaf,memur ve diğerleri var. Yeterli mi? yetmez. Bir gün var, diğer gün yok. İnsanlar buna güvenemediği içni başka yerlerden uçuyor. Bir sabah bir akşam İstanbul seferi, İzmir, Ankara, Antalya seferi istiyoruz."

Kahramanmaraş'ta yatırım alanında tesise ihtiyaç duyduklarını belirten Şahin Balcıoğlu, "Bizim yatırım yerimizde sıkıntımız var. Sebebi ise, ana sektörümüz tekstil ve metal. Tesisi kuracak yer yok. Dolayısıyla tesis için yatırım yapmaya çok ihtiyacımız var." dedi.

"GERMENİCİA'YI CUMA GÜNÜ AÇMAK İSTİYORUZ"

Yaptıkları işlerde arkadaşlarının konulardaki düşünceleri önemsediğini belirten Balcıoğlu, yaptıkları işlerde Kahramanmaraş'a bir şeyler katmayı hedeflediklerini belirtti.

Kahramanmaraş'ta iş yeri açmak için Ticaret ve Sanayi Odası'na kaydolmasının zorunlu olduğunu belirten Başkan Balcıoğlu, birçok ülkede bu uygulamanın yasal zorunluluk olduğunu vurguladı.

Kahramanmaraş'ta yasakların kalkmasıyla programlar hazırladıklarını belirten Şahin Balcıoğlu, cuma günü Kahramanmaraş'ta Germenicia'yı açmayı hedeflediklerinin müjdesini de verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.