Kahraman TV

Öztunç: "Elbistan'a Külbistan Demiştik, Artık Zehiristan Oldu"

KAHRAMANMARAŞ

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde Bakan Murat Kurum’a seslendi

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde Bakan Murat Kurum’a seslendi: “Türkiye’de bir kriz yaşanıyor ama bir yandan da hazineye para sokabilmek için memleketimizin dağları, dereleri, yaylaları, tarlaları, sahilleri, plajları, denizleri satılığa çıkartılıyor. Son bir yıl içinde bin 100 yeni maden sahası için izin verildi. Bu kadar çok siyanür seven bir hükümet yoktur. Siz Çevre Bakanı olarak neden bunlara müdahale edemiyorsunuz? Görevinizi neden iyi yapamıyorsunuz?”

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bağlı bulunan kuruluşların bütçesi kabul edildi. Görüşmelerde söz alan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, şunları söyledi:

“Türkiye’de bir kriz yaşanıyor ama bir yandan da hazineye para sokabilmek için memleketimizin dağları, dereleri, yaylaları, tarlaları, sahilleri, plajları, denizleri satılığa çıkartılıyor. Son bir yıl içinde bin 100 yeni maden sahası için izin verildi. Bu kadar çok siyanür seven bir hükümet yoktur. Kazdağları milyonlarca ağaç kesildi, siyanür ile altın ayrıştırılıyor. Siyanürün yer altı sularına zarar verdiği, siyanürün su şebekelerine zarar verdiği sizin tarafınızdan da biliniyor. Siz Çevre Bakanı olarak çevreyi korumakla görevlisiniz. Neden bunlara müdahale etmiyorsunuz, edemiyorsunuz? Görevinizi neden iyi yapamıyorsunuz.”

AVRUPA’NIN ÇÖPLERİNİN GETİRİLMESİ BÜYÜK KÖTÜLÜK

Türkiye’nin Avrupa’nı çöpü haline geldiğini belirten Öztunç, “Hollanda’nın Den Haag kentinde adam çöpünü akşam götürüyor, kapısının önüne bırakıyor, o çöp poşeti Adana’da çıktı. Marketlerde poşet uygulaması doğru bir uygulama ama Hollanda’nın, Avrupa’nın, Avrupa ülkelerinin çöplerini ayrıştırmak için Türkiye’ye getirmek yanlış. Maalesef memlekete büyük kötülük yapılıyor” diye konuştu.

KANAL İSTANBUL, HANGİ DEVLETİN PROJESİ

Öztunç, Kanal İstanbul için “‘Devlet projesidir’ diyorsunuz. 2021 bütçesinde Kanal İstanbul’a ilişkin bir şey yok, 2020 bütçesinde de yoktu. MGK kararı da yok, TBMM’den alınmış bir karar da yok ki devlet projesi olabilsin. Hangi devletin projesi bu, Katar’ın projesi mi?" diye sordu.

DOĞA KENDİ KENDİNİ Mİ KİRLETİYOR

Kahramanmaraş’ta Aksu Çayı ile Sır Barajı’nın kirletildiğine ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu ve takipsizlik kararı verildiğini söyleyen Öztunç, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bir yazı göndermiş, ‘Kahramanmaraş’ta Sır Barajı’nı ve Aksu Çayı’nı kirleten kimse yok.’ Allah’ın hikmeti mi ya? Doğa kendi kendini mi kirletiyor? Aksu Çayı kendi kendini mi kirletiyor? Organize sanayiden buraya, fabrikalardan buraya kimyasal atık gittiğini bilmiyorlar? Yazık günah değil mi orada oturan insanlara” sorusunu ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.