Kahraman TV

Öztunç: "Bu İktidar Milletin İktidarı Değil Rantın İktidarıdır"

KAHRAMANMARAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç mecliste iktidara yüklendi.

Öztunç TBMM konuşmada: “Bakara Suresi’nde açlıkla ürünlerden, mallardan eksiltmekle sınarız diyor. Doğru bunu söylüyor ama bakara suresinde şunu söylemiyor: “Millet açken zevki sefa içerisinde yaşayın demiyor. Korumalara her ay 260 milyon lira para verin demiyor. Millet perişanken saraylarda yaşayın demiyor. Binlerce dolarlık çanta kolunuza takıp gezin demiyor.” Bakara Suresi’nin neresinde lüks makam arabalarından, uçan saraylardan söz ediliyor neresinde söylermişsiniz. Millete gelince ürün eksiltme, size gelince servetti artırma. Millete gelince açlık, sefalet, yoksulluk size gelince şatafat, savurganlık, sevki sefa.” dedi.

SİZ EKONOMİYİ YÖNETEMİYORSUNUZ

İktidarın ekonomi yönetimini eleştiren Öztunç, ”Millete iki domates yarım kilo kıyma size gelince löp löp kuzu çevirmeler hayat size güzel beyefendiler. Ekonomiyi yönetemiyorsunuz, beceremiyorsunuz. Memleketi milyoncu dukan haline getirdiniz bizim Elbistan’da eskiden vardı milyoncu ne alırsan bir TL idi. Türkiye’yi o hale getirdiniz. Bulgaristan’dan 100 leva ile geliyor çantayı doldurup gidiyor. Eskiden bizim yurttaşlarımız Bulgaristan’a giderdi çantayı doldurup gelirdi. Simdi Bulgaristan’dan geliyor çantayı doldurup gidiyor.” İfadelerine yer verdi.

“BU İKTİDAR 5’Lİ ÇETENİN İKTİDARI”

İktidarın milletin değil, rantın iktidarı olduğunu söyleyen Öztunç, ”Iğdır’a geliyor Azerbaycan’dan, Artvin’e geliyor Gürcistan’dan çantaları doldurup gidiyorlar. Niye siz ekonomiyi yönetemiyorsunuz. Ama Sayın Numan kurtulmuş açıklama yapmış bu gün asgari ücret konuşunda dolara endeksleyemeyiz demiş. Bu gerçekçi değil hakkaniyetli değil demiş. Allah aşkına beşli çeteye, oto yolar ve köprülerin parasını dolara endeksliyorsunuz da millete halka gelince mi hakkaniyetli olmuyor. Bu iktidar milletin iktidarı değildir. Bu iktidar rantın iktidarıdır. Beşli çetenin iktidarıdır.

Sizin millete olan bütün bağınız kopmuş durumdadır.” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.