Kahraman TV

Osman Okumuş: "Kahramanmaraş'ta Belediyecilik Anlamında Harikalar Yaratıyoruz"

KAHRAMANMARAŞ

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kahraman TV'nin konuğu oldu.

Kahraman TV ekranlarına birbirinden özel açıklamalarda bulunan Başkan Okumuş, belediyeciliğin Allah'ın verdiği bir yetenek olduğunu belirtti.

10 senelik belediye süresinde Beyoğlu'nun Kahramanmaraş'ın merkez mahallesi haline getirdiğini dile getiren Osman Okumuş, "Şehirde ne varsa, belde de onu yapacağıma söz vermiştim." dedi.

Büyük heyecanla hizmet vermeyi sürdürdüklerini belirten Okumuş, Kahramanmaraş'ta ormandan mesire alanı kirlayan ilk belediye olduklarını ifade etti

"BELEDİYECİLİK ANLAMINDA HARİKALAR YARATIYORUZ"

Beyoğlu'nda Belediye Başkanı görevinde iken Türkoğlu'nda başkanlığa aday olma düşüncesinin olmadığını belirten Okumuş, "Türkoğlu'nda aday olma gibi kesinlikle niyeti olmadı. Bu nasip kısmet işi. Büyükşehir yasasıyla beraber belde kapanınca, Türkoğlu'ndaki hemşehrilerimizle de yapılan kamuoyu yoklamasında ön planda çıkınca aday oldum." dedi.

18 yıldır belediye başkanlığı görevini sürdürdüğünü ifade eden Osman Okumuş, Kahramanmaraş'taki diğer ilçelerde de belediyecilik anlamında harikalar yarattıklarını vurguladı.

"BELEDİYEMİZ YATIRIMCILARA KIRMIZI HALI SERİYOR"

Pandemi süresinde esnaflara desteklerini de ihmal etmediklerini belirten Okumuş,"Esnaflarımıza sürekli hijyen setlerini dağıtıyoruz.Esnafın kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim belediyecilikte amacımız şu; 2014'ta başladık esanf sayısında ne kadar artış sağladık? 2014'ten bu yana 4-5 katı esnaf arttı.Şehrimizin ekonomik anlamda kalkındıracak projeler üretmemiz lazım." ifadelerine yer verdi.

Belediyenin yatırımcılara adeta bir kırmızı halı serdiği savunan Başkan Okumuş açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de şu an en çok konuşulan konu işsizlik. Türkoğlu, Kahramanmaraş'a en yakın olması sebebiyle şunu gördük. Sanayi parsellerinin az olması sebebiyle Türkoğlu'nda sanayi parselleri çalışması yaptık

Kahramanmaraş'ta bugün itibariyle yatırım yapacak iş insanlarımız Türkoğlu'nu düşünebiliyorlar. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde, abartısız ilk 3 bin istihdam sağlayacak fabrikalarımız açılacak.

Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi'nde bu yıl sonu itibariyle bin kişi işe başlayacak. 2024'te de fabrikalar tamamen biterek 4 bin 500 tane istihdam sağlayacağız. Türkoğlu'nda hemen hemen işsizlik yok. İsteyene iş buluyoruz.

Yatırımda ve istihdamda birinci ilçeyiz. Kahramanmaraş'ta nüfus artış hızında en hızllı artan ilçeyiz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.