Kahraman TV

Okul Gıdası Logosu Dönemi Başlıyor

KAHRAMANMARAŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni yılın eğitim ve öğretim döneminde, iyi beslenme alışkanlığına uygun olmayan ürünlerin kantinlerde satılamayacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde düzenlenen, ‘Okul Kantinlerindeki Gıdalar İçin Logo Uygulaması İşbirliği Protokolü’ imza töreninde yeni dönemde kantinlere yönelik düzenlemelerden bahsedildi. Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında, yeni dönemde kantinde satılan ürünlerde yeşil, sarı ve kırmızı logolar bulunacak.

İyi beslenme alışkanlığı olan ürünler yeşille ifade edilirken, daha sağlıksız ve enerji yoğunluğu yüksek ürünler kırmızı logoyla gösterilecek. 2019-2020 öğretim yılından itibaren, okul gıdası logosu barındırmayan hiçbir ürün kantinlerde satılamayacak.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Okul sağlığının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla belirlenen logo, okullarda satışı yapılması için uygun kriterleri sağlayan ürünlerde 2019-2020 öğretim yılından itibaren kullanılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.