Kahraman TV

Öksüz: Kahramanmaraş Ekonomisinin Lokomotifi KİPAŞ

KAHRAMANMARAŞ

KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İşte Hanefi Öksüz'ün basın toplantısından satır başları; 

Ülke ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Türkiye inşallah birdaha böyle bir şey yaşamaz. Sanayileşmenin çarpık olmaması lazım. Türkiye'ye sanayi yaplıacaksa son teknoloji ile yapılması gerekmektedir.

"SANAYİLEŞMEYE ÖNEM VERMELİYİZ"

Çocukluk yıllarımda tarım sektörü ön plandaydı ancak artık sanayileşme daha önemli hale geldi. Sanayileşmeye önem vermeliyiz ve bütün toplumun bunu benimsenmesi gerekiyor. Yapılacak tek iş var özel sektörün önünü açmak. Şirketleşmeyi iyi bilmemiz gerek. Her şeyde kendi menfaatimizi düşünüyoruz. Bunu siyasette de görüyoruz. Sanayileşme konusunda vizyonumuzu geniş tutmamız lazım.

"SANAYİLEŞMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK"

Siz tarım ülkesisiniz diye yıllarca önümüzü kestiler bizim. Bizim sanayileşmeden başka çaremiz yok. İşsizlik son günlerde artmaya başladı ben üzülüyorum.

"KİPAŞ OLARAK SAVUNMA SANAYİMİZE DESTEK VERİYORUZ"

Çarpık sanayileşmeden kaçınarak sanayileşmeyi ön plana koymalıyız. Böyle yaparsak terörüde bitiririz. Savunma sanayimiz ile gurur duyuyorum. Ordumuzun yüzde 68 ihtiyacını karşılıyor. Biz de KİPAŞ olarak kurşun geçirmez kumaşla destek veriyoruz.

"KİPAŞ'IN VİZYONU EN SON TEKNOLOJİ"

KİPAŞ'ın vizyonu en son teknoloji iyi hizmet. Çimentoda ısı gerikazanım tesisi kurduk. Eskişehir'e kutu üreten bir fabrika kurduk. Şu anda Aydın’da Söke’ye bir kağıt fabrikası kurduk. 

"AŞIRI MARAŞ MİLLİYETÇİLİĞİ OLAN BİRİYİM"

Kahramanmaraşın ekonomisinin lokmotifi KİPAŞ. 10.000 çalışanımız bulunmakta. Kahramanmaraş’ın toplam vergisinin yüzde 40'ını veren ve istihtam anlamında en çok çalışanı olan şirketiz. Ben aşırı Maraş milliyetçiliği olan birisiyim. Hiç bir zamanda Kahramanmaraş'ın dışında yaşamayı düşünmedin. 

EKONOMİNİN GİDİŞATI

2019 yılında ekonominin gidişatında durgunluklar devam edecek bir süre daha ancak ümidi de kesmemek gerek daha iyi olacağını düşünüyorum.

"DÜNYANIN EN İYİ KUMAŞLARINI ÜRETİYORUZ"

Şehrin gelişmesi için modası geçmiş işler yapmayacağız çağa ayak uyduracağız. Kahramanmaraş'ı o kadar küçümsememek lazım, ben Maraş'a gelip iş hayatına başladım. Şuan dünyanın en iyi kumaşlarını üretiyoruz. Çevreyi kirletmeyen hiçbir şey yok burada önemli olan optimum noktayı bulmak. Önce sanayicinin vicdanından gelmeli. Onun için önce eğitim diyoruz.

Haber: Hasan Çiftçioğlu

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.