Kahraman TV

Nurhak’ta tarım ve hayvancılık S.O.S. veriyor!

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Nurhak'ta boksit çıkarılan maden ocağı açık eleme tesisi bölgede tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getirdi.

Kahramanmaraş Nurhak'ta boksit çıkarılan maden ocağı açık eleme tesisi bölgede tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getirdi.

“HER TARAF TOZLA KAPLI…”

Açık eleme tesisinden kalkan tozlar toprağın ve bitkilerin üzerini kapladı. Nurhak Çevre Derneği Başkanı Zeynel Gül, "Buralar 10 yıl öncesine kadar ekiliydi. Arpa, buğday ve hayvancılık yapılıyordu. Burada bir doğa katliamı var. Madenin çıktığı alandan işletme alanına kadar her taraf tozla kaplı. Bundan dolayı buradaki yaşam alanlarımız daha uzak noktalara taşınmış durumda" dedi. Kahramanmaraş Nurhak'ta boksit çıkarılan maden ocağı açık eleme tesisi bölgede tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getirdi. Açık eleme tesisinden kalkan tozlar toprağın ve bitkilerin üzerini kapladı. Nurhak Çevre Derneği Başkanı Zeynel Gül, "Buralar 10 yıl öncesine kadar ekiliydi. Arpa, buğday ve hayvancılık yapılıyordu. Burada bir doğa katliamı var. Madenin çıktığı alandan işletme alanına kadar her taraf tozla kaplı. Bundan dolayı buradaki yaşam alanlarımız daha uzak noktalara taşınmış durumda" dedi.

ARTIK TARIM YAPILAMIYOR

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde özel bir madencilik şirketi tarafından boksit çıkarılan maden ocağı açık eleme sahasından çıkan tozlar nedeniyle bölgede tarım ve meralar bitme noktasına geldi. 'ÇED gerekli değildir' kararıyla bölgede 7 yıldır faaliyette bulanan madenin eleme tesisinden çıkan tozların toprağı ve bitkileri kaplaması nedeniyle hayvanların otlatılamadığı, otları yiyen hayvanların hastalandığı belirtiliyor. Aynı zamanda tarım arazilerinin ortasına konulmuş tesis bölgedeki ekili alanları da etkiliyor, ürünler toz nedeniyle büyüyemiyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.