Kahraman TV

Nur Kral Yazdı: "Yeni Mevsimlere Yeni Adımlar Atmaya Ne Dersiniz?"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV köşe yazarı Nur Kral, bu haftaki yazısında "Yeni Mevsimlere Yeni Adımlar Atmaya Ne Dersiniz?" konusunu kaleme aldı.

Havalar henüz soğumaya başlamadı fakat biliyoruz ki eylülün bambaşka bir güzelliği var, kendini yenileyen doğa, dökülen yapraklar, azalan sıcaklıklar, artan sonbahar yağmurları... Peki, yeni ay ve yeni mevsimle birlikte yeni adımlar atmaya ne dersiniz?

Yaz aylarında en büyük sorunlardan biri yüksek hava sıcaklıklarında yürüyüş ve egzersiz yapma zorluğu oluyor. Bu nedenle genellikle egzersize ayrılan süre azalabiliyor. Fakat sonbaharda hava sıcaklıklarının giderek azalacağını göz önünde bulundurarak açık havada yürüyüşe yeniden şans vermekte fayda var. Sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite gibi değiştirilebilir yaşam tarzı faktörleri, yüksek kolesterol, insülin direnci gibi birçok durum üzerinde olumlu etki gösteriyor. Elbette yeterli ve dengeli bir beslenme planının egzersizle birlikte ayrılmaz bir ikili olduğunu da unutmamak gerekiyor. Araştırmalara göre günlük aldığınız enerjiyi bir miktar azaltmanın ve egzersizle kombine etmenin kardiyovasküler sağlıkta önemli derecede iyileşme sağladığı belirtiliyor.

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.