Kahraman TV

Nur Kral Yazdı: "Hem Kendiniz Hem Bebeğiniz İçin"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV köşe yazarı Nur Kral, bu haftaki yazısında "Hem Kendiniz Hem Bebeğiniz İçin" konusunu kaleme aldı.

Hamilelik ve emzirme dönemi kadınlar için en özel, en önemli dönemlerden biri. Bu dönemde annenin beslenmesi bebeği doğrudan etkiliyor. Öyle ki anneler çocukları için fedakârlık yapmaya aslında hamilelik haberini aldıkları ilk anda itibaren başlıyor.

Konu anne çocuk beslenmesi olunca gerek sosyal medya hesaplarımdan gerek ise danışanlarımdan pek çok soru alıyorum. Emziren annelerin bu konuda kafaları biraz karışık olabiliyor. “Ne kadar yemeliyim, nelerden kaçınmalıyım, beslenme düzenim bebeğimi nasıl etkiler?” bu sorulardan bazıları. Sağlıklı bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız değişime kendinizden başlamanız gerektiğini lütfen unutmayın.

Emzirme döneminde beslenme bebeğin gelecekteki sağlığı ve anne sütü verimliliği için çok önemli. Beslenmenizde çeşitli besin gruplarına yer vermek, öğün aralarında sağlıklı atıştırmalar yapmaya özen göstermek gerekiyor. Bütün besin gruplarından dengeli bir şekilde aldığınız sağlıklı beslenme programı, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için en ideal olanı. Aslında anne karnında olmasalar bile bebeğinizi hâlâ sizin beslediğinizin ve yediklerinizin sütünüze etkisinin olduğunu her zaman göz önünde bulundurun...

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.