Kahraman TV

Nur Kral Yazdı: "Diyabetten Minik Adımlarla Korunabilirsiniz"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV köşe yazarı Nur Kral, bu haftaki yazısında "Diyabetten Minik Adımlarla Korunabilirsiniz" konusunu kaleme aldı.

Son zamanlarda daha sık duymaya başladığımız diyabetin ne olduğunu biliyor musunuz? Diyabet, vücutta insülinin üretilmediği, az üretildiği veya üretilen insülinin kullanılamadığı durumlarda oluşan, kan şekeri yüksekliğiyle seyreden bir hastalık olarak tanınıyor.

DİYABETLİ ARTIYOR 

Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) tarafından diyabet görülme sıklığı hakkında yayımlanan güncel verilerde, dünya genelinde 382 milyon yetişkinin diyabet hastası olabileceği belirtiliyor. Ülkemizde de diyabetli birey sayısı azımsanamayacak kadar fazla. IDF’ye göre, Türkiye’de 20-79 yaş aralığında yaklaşık 7 milyon diyabet hastası var ve bu rakam toplam yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 15’ine denk geliyor. 2035 yılına kadar dünyada diyabetli birey sayısının 592 milyona ulaşması bekleniyordu, fakat bu yılın verileri bize gösteriyor ki, 2030 yılı için öngörülen yaygınlığa bugünden ulaşmışız bile. Her ne kadar genetik yatkınlık taşıyan bir hastalık olsa da diyabete karşı korunmak elimizde. Bu konuda ilk adım farkındalık kazanmak. Ben de bir beslenme uzmanı olarak bu konuda yapılan farkındalık çalışmalarını destekliyor, güncel çalışmaları yakından takip ediyorum. Yakın zamanda okuduğum birkaç makaleyi de sizinle paylaşmak istiyorum...

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.