Kahraman TV

Nur Kral Yazdı: "Beslenmenize Katabileceğiniz Doğal Destekler"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV köşe yazarı Nur Kral, bu haftaki yazısında "Beslenmenize Katabileceğiniz Doğal Destekler"" konusunu kaleme aldı.

Bağışıklık sistemimizin dayanıklı olması, Kovid-19 varyantları yüzünden vaka sayılarının arttığı bugünlerde çok daha önemli. Ekinezyadan sumak çayına beslenme alışkanlıklarınız arasına katabileceğiniz doğal destekler neler bakalım.

Koronavirüs vakalarının giderek arttığı bugünlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen önlemlerinin yanı sıra güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak da çok önemli. Gün içinde, potansiyel olarak birçok yararlı/zararlı bileşene maruz kalıyoruz. Koronavirüsü tek başına engelleyebilecek veya tedavi edebilecek herhangi bir gıda olmasa da sağlıklı ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite ile düzenli uyku, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı faktörlerdir. Ben de bu dönemde bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bir kez daha bahsetmek istedim.

PROPOLİS

Bağışıklığa doğal destek denilince akla ilk gelenlerden biridir arı ürünleri. Uzun süredir hayatımızda olan propolis, arıların, bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları çok güçlü antioksidan, antimikrobiyal, antienflamatuvar ve antiviral etkilere sahip tamamen doğal bir üründür. Düzenli kullandığınızda bağışıklığı güçlendirerek hastalanma sıklığının azalmasına yardımcı olduğuna dair pek çok çalışma vardır. Hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından rahatlıkla tüketilebilir; beslenme alışkanlıklarınız arasına propolisi almayı ihmal etmeyin.

EKİNEZYA

Viral enfeksiyonlara karşı akla ilk gelen bitkilerden biri ekinezyadır. Bilimsel çalışmalar, bu bitkinin polisakkarit ve glikoprotein bileşenlerinin tümör nekroze edici faktör-alfa, interlökin-1, immünoglobülin M gibi çeşitli bileşenlerin üretimini kontrol ederek, bağışıklık sistemini desteklediğini ortaya koyuyor. Konuyla ilgili bir çalışmada, ekinezyanın virüslerin yol açtığı iltihap etkenlerinin (sitokinler) miktarını kontrol ederek, üst solunum yollarındaki iltihabın yol açacağı hasarı engellediği gözlemlenmiştir.

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.