Kahraman TV

Mustafa Tekin Yazdı: "Mürşidi Peygamber Olanın Duası"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin, "Mürşidi Peygamber Olanın Duası" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Bir insan, göz aydınlığı olabilecek temiz bir nesil yetiştirmek için dua eder ve bu yönde büyük gayretler sarf ederse, Yüce Allah onu, başta Allah’a karşı gelmekten sakınanlar (muttakiler) olmak üzere bütün insanlara önder kılar ve onun sırtını hiçbir şekilde yere getirmez.

https://www.youtube.com/watch?v=CPnL2SucXCs

MÜRŞİDİ PEYGAMBER OLANIN DUASI

Cenab-ı Hak, sözün en güzelini söylemeyi ve en güzeline uymayı bizlere nasip eylesin. Yüce Rabbimiz, cinleri ve insanları ancak kendisine kulluk yapmaları için yaratmıştır. Bu kulluğun en önemli göstergelerinden biri de hiç şüphesiz duadır.

Dua, kulluğun özü, özeti ve esasıdır. Duanın yapılması kadar nasıl yapılacağı büyük önem arz etmektedir. Müslümanlar olarak her konuda olduğu gibi dua konusunda da başvuracağımız temel kaynaklar, Kur’an ve Sünnettir. “Nasıl dua etmeliyiz?” sorusunun cevabını en iyi ve en doğru bulacağımız yer, bu iki kaynaktır.

Hz. Âdem (a.s)’den Hz. Muhammed (s.a.v)’e kadar bütün peygamberlerin duasını Cenab-ı Hak Kur’an’da adeta bir reçete gibi bize sunmaktadır. Gerçek ve isabetli dua etmek isteyen bir kimse, Kur’an’ın öğrettiği ve tavsiye ettiği bu duaları yapmalı ve kamil-i mürşid olan peygamberlerin istediği şekilde Allah’tan istemelidir. Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in

صلُّوا كما رأيتُموني أُصلِّي

“Beni nasıl namaz kılıyor olarak gördüyseniz öylece namaz kılınız!”[1] buyruğu gereği O’nun ibadet ettiği gibi ibadetlerimizi yerine getirmeli ve dualarımızı bize öğrettikleri doğrultusunda etmeliyiz. Çünkü mürşidi peygamber olanın duası da kabul olur.

Kur’an’da geçen peygamberlerin dualarına birlikte bir göz atalım. İlk insan ve ilk peygamber Hz. Âdem ile başlayalım: Hz. Âdem ve eşi Hz. Havva, hatalarını anlayınca ellerini açıp Yüce Allah’a şöyle dua ettiler:

قَالاَ رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنفُسَنَا وَإِن لَّمْ تَغْفِرْ لَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ

“Dediler ki: Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyana uğrayanlardan oluruz.”[2]

**YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN**

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.