Kahraman TV

Mustafa Tekin Yazdı: "Malın Temizliği Nefsin Kurtuluşu"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin, "Malın Temizliği Nefsin Kurtuluşu" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Eğer bir toplumda kazanarak infak edenler çoğalırsa, dilenenler de azalır. Ancak infak edenler bulunmazsa, bu sefer yoksulluk artar ve dilenenler çoğalır. Bunu net olarak söyleyebilirim ki; bugün eğer sokaklarımızda dilenciler dolaşıyorsa bu bizim toplumsal ayıbımızdır. Bu ayıbı hep birlikte izole etmek için çalışmak, plan yapmak ve çözüm üretmek zorundayız.

https://youtu.be/1NRM4fLNLXQ

MALIN TEMİZLİĞİ NEFSİN KURTULUŞU

Cenab-ı Hak, sözün en güzelini söylemeyi ve en güzeline uymayı bizlere nasip eylesin. Yüce Allah şöyle buyuruyor:

الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُولَئِكَ هُمْ أُوْلُوا الأَلْبَابِ

“Dinleyip de, sözün en güzeline uyan kullarımı müjdele. İşte Allah'ın doğru yola eriştirdiği kimseler onlardır. İşte onlar gerçek akıl sahipleridir.”[1]

Bu ayette Yüce Allah bize önemli bir mesaj veriyor ve diyor ki: “Benim sevdiğim kullar ve hakiki müminler, söz dinler, nasihat dinler ancak bunların içinden en güzelini alır ve en güzel şekilde bunları tatbik ederler. Başka bir ifadeyle “benim kullarım, sözün en güzelini araştırır, bulur ve davranışın en güzelini yapmaya azami derecede önem verirler.” İşte bundan dolayı bizler, dualarımızda her zaman sözün en güzelini söylemeyi ve en güzeline uymayı bahşetmesi için Yüce Rabbimize niyazda bulunuruz.

Hepimiz bir imtihan dünyasındayız. Farklı zamanlarda ve şekillerde varlık veya yoklukla imtihan oluyoruz. Önemli olan bize verilen zaman, mekân ve imkânları tartışma konusu yapmak, yarıştırmak veya bunlarla övünmek değil; onları en güzel şekilde Rabbimizin rızasına uygun değerlendirmektir. Müslümanlar olarak Allah-u Teâlâ’dan gelen her imtihanı bir Yunus edasıyla şöyle karşılamalı ve Rabbimizin rızasını kazanmaya odaklanmalıyız:

İster ağlat ister güldür, İster yaşat ister öldür;

Derviş Yunus sana kuldur, Kahrında hoş lütfunda hoş

**YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN**

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.