Kahraman TV

Mustafa Tekin Yazdı: "Helal Kazanç Sonsuz Kazanç"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin, "Helal Kazanç Sonsuz Kazanç" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İçinde ihsan kavramının geçtiği ayetleri dikkatle incelediğimizde Müslümanlar olarak bizler, söylediğimiz herhangi bir sözü, düzenlediğimiz sohbeti, geliştirdiğimiz düşünce, plan veya projeyi, icra ettiğimiz sanatı, ticareti veya siyaseti, isteyerek veya istemeyerek dâhil olduğumuz tartışma, mücadele ve de savaşı; yani her şeyi ihsan esasına göre en güzel şekilde yapmamız gerektiğini, bunun en güzel sonucunun ise yüce rabbimizin sevgisini ve rızasını kazanmak olduğunu anlıyoruz.

HELAL KAZANÇ SONSUZ KAZANÇ

Cenâb-ı Hak, sözün en güzelini söylemeyi ve en güzeline uymayı bizlere nasip eylesin.

Cenâb-ı Hak şöyle buyuruyor:

وَابْتَغِ فِيمَا آتَاكَ اللَّهُ الدَّارَ الآخِرَةَ وَلا تَنسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا وَأَحْسِن كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ وَلا تَبْغِ الْفَسَادَ فِي الأَرْضِ إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ

“Allah’ın sana verdiğinden ahiret yurdunu kazanmaya bak ve dünyadan nasibini unutma! Allah sana ihsan ettiği gibi, sen de insanlara ihsanda bulun. Yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışma! Şüphesiz Allah bozguncuları sevmez.”[1]

İslam dini, hem dünyayı hem de ahireti imar etmemizi, bu bilinçle ölçülü ve dengeli bir hayat yaşamamızı bize tavsiye etmektedir. Bizden önceki milletlere baktığımızda başlangıçta onların, Yüce Allah’ın emrettiği şekilde hak dine mensup iken bir kısmı ahireti yok sayıp tamamen dünyevileşmenin, diğer bir kısmı da dünyayı yok sayıp tamamen uhrevileşmenin çabası içine girdiklerini, dolayısıyla dengeyi ve ölçüyü kaçırmış olduklarını görmekteyiz. Yukarıdaki ayete baktığımızda ise, elimizdeki imkânları, yani yüce rabbimizin bize verdiği bütün nimetleri, en güzel şekilde değerlendirerek ahiret yurdunu kazanmanın gayreti içinde olmamız, bununla birlikte yaşadığımız dünyadan da nasibimizi unutmamamız gerektiğini net olarak anlıyoruz.

Bu ayete göre Yüce Allah bize nasıl iyilikte bulunduysa, bunun şükrünü eda etme babından diğer insanlara ve canlılara faydalı olmaya ve iyilik yapmaya çalışmalıyız. Bunu yaparken yeryüzünde fitne ve fesat çıkarmamaya ve hiçbir olumsuzluğa alet olmamaya azami derecede dikkat etmeliyiz. Çünkü Yüce Allah, fitnecileri, fesatçıları ve bozguncuları asla sevmemektedir.

Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir?

Onu en çolpa herifler de emin ol becerir.

Sade sen gösteriver ‘işte budur kubbe’ diye

İki ırgatla iner derhal Süleymaniye.

Ama gel kaldıralım dendi mi heyhat o zaman

Bir Süleyman daha lazım yeniden bir de Sinan.

**YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN**

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.