Kahraman TV

Mustafa Tekin Yazdı: "Dünya Nimetlerinin En Güzeli"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe Yazarı Mustafa Tekin, "Dünya Nimetlerinin En Güzeli" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İŞTE TEKİN'İN BU HAFTAKİ YAZISI:

 (s.a.v), peygamberlik ve devlet başkanlığı görevlerinin yoğunluğuna rağmen ailesine vakit ayırmış, onlarla sohbet etmiş, gezintiye çıkmış, spor yapmış ve meşru (geleneksel) eğlenceleri izlemelerine müsaade etmiştir. Daha açık bir ifadeyle Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v) ne kendisini ne de ailesini sosyal hayattan soyutlamamış, hatta sosyal hayatın tam ortasında yer almakla şirke dayalı cahiliye toplumunun peygamber algısını bertaraf etmiştir.

DÜNYA NİMETLERİNİN EN GÜZELİ

Cenâb-ı Hak, sözün en güzelini söylemeyi ve en güzeline uymayı bizlere nasip eylesin. İnsanı en güzel surette yaratan Yüce Allah, ona bu dünyada mutlu olacağı sayısız nimetler bahşetmiştir. Bu nimetlerin başında ise aile gelmektedir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) ise ailenin en önemli bireyi olan, toplumu doğuran ve aynı zamanda yetiştiren saliha bir eşi dünya saadetinden saymaktadır.

Bir insan için dünyada mutlu ve huzurlu yaşamak önemli olmakla birlikte bu mutluluğu ahirette taşıyıp ebedileştirmek daha çok önemlidir. Bu dünyada yaşanan iflaslar, zararlar ve kayıplar birileri tarafından büyük görülse de asıl büyük kaybı Cenab-ı Hak şöyle ifade buyurmaktadır:

قُلْ إِنَّ الْخَاسِرِينَ الَّذِينَ خَسِرُوا أَنفُسَهُمْ وَأَهْلِيهِمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَلا ذَلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِينُ

“De ki: “Şüphesiz hüsrana uğrayanlar, kıyamet gününde.... ***YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN*** 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.