Kahraman TV

Mustafa Kamalak "Memleket Meselesi" Programına Konuk Oldu

KAHRAMANMARAŞ

Prof. Dr. Mustafa Kamalak katıldığı Memleket Meselesi programında önemli açıklamalarda bulundu.

Kahraman TV ve Tivi 46 Ortak Canlı Yayın, "Memleket Meselesi" Programının bu haftaki konuğu Saadet Partisi Eski Genel Başkanı ve Yüksek İstişare Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak oldu.

Kahraman TV Genel Yayın Yönetmeni İlker Apaydın'ın "Saadet Partisi kanadında Ankara'da siyaset nasıl gidiyor?" sorusunu yanıtlayarak başlayan Mustafa Kamalak:

"Cumhurbaşkanı seçecek gücü yok ama seçtirecek gücü vardır"

"Gayet iyi. Şöyle anlatayım, Saadet Partisi haliyle iç güçlerin dış güçlerin vs işbirliğiyle önemli ölçüde oy kaybetmiş olsa da Türkiye’nin bir bakıma mihenk taşıdır. Doğrulukta, adalette, siyasette bir ölçüttür. Bu ağırlığı Ankara’da da hissedilmektedir. Şöyle ifade edeyim, şu an Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı seçecek gücü yok ama seçtirecek gücü vardır. Saadet Partisi hangi tarafa tavır koyacak olursa Cumhurbaşkanı tarafı alır. Nitekim genel seçimlerden önce benim hukuk büroma bir grup kim arkadaş gelmişti. Dediler ki AK Parti'yi neden desteklemiyorsunuz? Ben de dedim ki sayın arkadaşlar AK Parti'nin bizim oyunuza ihtiyacım var ki dedim niye bu soruya ihtiyaç duydunuz diye sordum da dediler ki evet siyasi olarak ihtiyaç yok ama psikolojik olarak meşruiyet bakımından İhtiyaç vardır. Çünkü Saadet Partisi’nin bir özgül ağırlığı vardır, meşruiyet açısından." ifadelerine yer verdi.

DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.