Kahraman TV

Milletvekili Habibe Öçal'ın Yanlı Basın Açıklaması Tepki Çekti

KAHRAMANMARAŞ

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal'ın Kahramanmaraş basınına attığı 'Yanlı Basın' açıklaması tepki çekti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Kahramanmaraş'ın eğitim sıralamasıyla ilgili basın mensuplarına gönderdiği açıklamada 'Yanlı Basın' açıklaması tepkilere neden oldu.

Göreve geldiği günden bu yana Ankara'da ki çalışmalarını mail yoluyla Kahramanmaraş'taki çalışmalarını ise takip ederek kent gündemine taşıyan Kahramanmaraş basını Milletvekili Habibe Öçal'ın yanlı basın benzetmelerine sessiz kalmadı.

Kahramanmaraş genelinde çalışmalarını sürdüren gazeteciler Öçal'ın yanlı benzetmesinin yersiz olduğunun altını çizdi.

Kahramanmaraş basınının AK Parti Milletvekilllerinin çalışmalarını eksiksiz takip ettiği ve ayrım gözetmeksizin gündemine taşıdığı bilinmektedir.

Bahsi geçen konuyla ilgili CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un TBMM'de gündeme getirdiği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan verilerde Kahramanmaraş'ın 64. sırada olduğu iddiası üzerine AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Habibe Öçal ve İmran Kılıç'ın Öztunç'un iddialarına karşı çıktığı ortaya atılan iddialar arasında.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal'ın 'Yanlı Basın' cümleleriyle başladığı ve tepkilere neden olan açıklaması:

Kamuoyunun Bilgisine;

-------Bazı yanlı haber sitelerinde ve sosyal medyada 2018-2019 LGS sonuçlarına göre Kahramanmaraş’ımızın Türkiye sıralamasında 35’den 64. sıraya düştüğü iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımızdan aldığımız resmî verilere göre bu yıl yüzde yirmilik dilimde yer alan öğrenci sayısına göre 15. sıradayız. Yani Kahramanmaraş’ımız 64. sıraya düşmemiş, 15. sıraya gelerek yükselmiştir. Ayrıca 15 öğrencimiz de Türkiye birincisi olarak bizleri gururlandırmıştır. Amacımız bütün eksikliklerimizi tamamlayarak her sene daha iyiye ulaşıp eğitimde ilk üç sıraya gelebilmektir. Çözüm üretmeyip, iftiralarla kendi şehrini küçük düşürmeye çalışan bu pespaye siyaset anlayışını kınıyorum. Yalan haber ile algı oluşturmaya çalışanlar asla ve asla başarılı olamayacaktır. Gençlerimizin ve Milli Eğitim camiamızın başarısını tebrik ediyor, daha nice başarılara hep birlikte ulaşacağımıza inanıyorum. Aziz hemşehrilerime saygılarımla...

HABİBE ÖÇAL Kahramanmaraş Milletvekili

Milletvekili Habibe Öçal'dan konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Haber:İlker APAYDIN

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.