Kahraman TV

Meteoroloji'den Kahramanmaraş'a Sarı Kodlu Uyarı

KAHRAMANMARAŞ

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş sarı kodla uyarılan iller arasında yer alıyor. Buna göre sağanak ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, kar yağışının sabah saatlerinde itibaren belirli aralıklarla İstanbul genelinde etkisini göstereceği öğrenildi. Kentte hava sabah saatlerinde kar yağışlı olurken öğle saatlerinde kar kesecek. Akşam ise kar yağışı kaldığı yerden devam edecek. Geceden itibaren de beklenen dalga ve asıl hareketlilik başlayacak. Meteoroloji ayrıca 33 ile sarı, 18 ile ise turuncu kodlu uyarı verdi.

İstanbul'da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde etkisini göstermeye başlamıştı. Gece boyunca aralıklarla devam eden yağış, Taksim ve D-100 karayolunda etkisini gösterdi. Meteoroloji'ye göre kar yağışı en az 5 gün boyunca İstanbul'da görülecek; asıl hareketlilik ise bu gece başlayacak.

Birçok bölgede kar görülecek

Cumartesi günü Marmara Bölgesi Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun tamamı Doğu ve Güney Doğu'da hava karlı ve soğuk olacak. Ankara'da hava şiddetli kar yağışlı ve eksi 1 derecelere kadar iniyor. İzmir'de kar yağacak mı? diye merak eden vatandaşlar ise yağmurlu bir güne uyanacak. Pazar günü kar bulutları daha geniş bir alana yayılacak. Batı Trakya ve Adana, Hatay çevreleri, Çanakkale, Muğla ve İzmir dolayları hariç neredeyse tüm bölgelerde kar yağışı etkili olacak.

33 ilde sarı kodlu uyarı

Sarı kodla uyarılan 33 il; Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta, Muğla, Mersin, Adana, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Kütahya, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Kayseri, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Tokat, Ordu ve Giresun şeklinde sıralandı. Bu illerde sağanak ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

18 ile turuncu kodlu uyarı
Tehlikeli hava potansiyeli olan turuncu kodla uyarılan iller ise; Bartın, Zonguldak, İzmir, Çankırı, Çorum, Amasya, Aydın, Antalya, Karaman, Konya, Ankara, Kırıkkale, Düzce, Bolu, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Karabük oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.