Kahraman TV

Merve Taşdemir Yazdı: "Ağaçlar ve Önemi"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe yazarı Merve Taşdemir, "Ağaçlar ve Önemi" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Başımızdakiler sağolsunlar ağaçların tanımını tekrar yaptılar: Kentsel dönüşümün önündeki yeşil engeller. Hazır bizi yönetenler bu şehir için en iyinin ne olduğuna kafalarına göre yeniden karar verip önlerine gelen her alana duble yol, AVM, barok birtakım binalar ve daha onlarcasını yapmaya and içmişken biz de şehirdeki ağaçların ne işe yaradığına tekrardan bir bakalım dedik. 

1 – Ağaçlar sera etkisi ile mücadele eder:İklim değişikliğinin en önemli sebebi; yok edilen yağmur ormanları ve fosil yakıt kullanımı sonucunda ortaya çıkan aşırı miktardaki sera gazıdır. Yeryüzüne güneşten gelen ısı toprak tarafından yansıtıldıktan sonra bu gaz kütlelerinin içerisinde sıkışarak atmosferdeki ısının kalıcı olarak artmasına sebep olur. En çok bilinen sera gazı ise karbondioksittir (CO2). Ağaçlar, karbondioksiti emip, içerisindeki karbonu emdikten sonra kalan oksijeni atmosfere bırtakırlar. 1000 metrekarelik ağaçlık alanın emdiği karbon miktarı, arabanızı 10.000 km kullandığınızda yaydığınız karbondioksit miktarına eşittir. 

2 – Ağaçlar havayı temizler:Ağaçlar atmosferdeki kötü koku ile amonyak, nitrojen dioksit, sülfür dioksit ve ozon gibi havayı kirleten gazları emer; kabuk ve yaprakları yoluyla havadaki partikülleri filtreler. 

DEVAMI İÇİN ÇİFT TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.