Kahraman TV

Merve Taşdemir Yazdı: "-20 Dereceye Kadar Dayanabilen Çiçek"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe yazarı Merve Taşdemir, "-20 Dereceye Kadar Dayanabilen Çiçek" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

1874 senesinde İzmir şehrinin dağlık bölgesinde yer alan kardelen çiçeğinin asıl ismi galanthus elwesii şeklindedir. Bununla beraber bulunduğu tarihten sonra yapılan incelemeler ile beraber çiçeğin Türkiye çapında birkaç türü daha bulunmuştur. Kardelen çiçeğinin Anadolu bölgesinde birkaç çeşidi yetişmektedir. Bunlar; glanthus elwesii, galanthus nivalis, galantus latifolius olarak sıralanabilir. Peki, kardelen çiçeğinin anlamı nedir? Özellikleri ve faydaları hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Bakımı nasıl yapılır?

Türkiye çağında Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yetişen bu çiçek, kış ayının karlı günlerinde açar. Bu ise baharın geldiğinin habercisidir ve senenin açan ilk çiçeği şeklinde kabul edilmektedir. Oldukça narin görünümünün yanı sıra beyaz ve boynu bükük çiçekleri sayesinde kış aylarının vazgeçilmez çiçeği şeklinde isimlendirilmektedir.

Kardelen Çiçeğinin Anlamı

Kardelen çiçeği, kışın karlı günlerinde açmasından ötürü, özel bir çiçektir. Karın yağmasını bekleyen bu çiçek, karın kokusunu alır almaz toprağın altından çıkar. Bu yüzden kardelen çiçeğinin anlamı, fedakârlık ve sabır şeklindedir. Bunun yanı sıra, kardelen çiçeğinin bir başka anlamı da kara benzeyen süt çiçeği şeklinde tabir edilmektedir.

ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI NELERDİR?

DEVAMI İÇİN ÇİFT TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.