Kahraman TV

Merve Taşdemir Yazdı: "12 Şubat: Bir Kahraman’ın Hikayesi"

KAHRAMANMARAŞ

Kahraman TV Köşe yazarı Merve Taşdemir, "12 Şubat Kahramanmaraş'ın Kurtuluşu: Bir Kahraman’ın Hikayesi" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Kahramanmaraş'ın Kurtuluşu, her yıl 12 Şubat tarihinde coşkuyla kutlanıyor. Kurtuluş Savaşı'nın kaderini tayin eden şehirlerden birisi olan Kahramanmaraş, işgalci güçlere karşı gösterdikleri topyekun direniş ile ülke kaderinin tayininde önemli bir rol oynadı. Kendi illerini kurtardıktan sonra çevre illerin de yardımına koşan Maraş halkı, bundan tam 48 yıl önce bu cesaretleri dolayısıyla TBMM tarafından kahraman unvanını aldı.

21 Ocak-11 Şubat 1920 tarihlerinde tek başına verdiği kurtuluş mücadelesiyle şehri Fransız işgalinden kurtaran, ardından da çevre illerin yardımına koşan Maraş halkının bu kahramanlığı, 5 Nisan 1925'te kırmızı şeritli İstiklal Madalyası ile ödüllendirildi.

Kurtuluş mücadelesinden sonra Meclis'ten gelen "şehirde Kurtuluş Savaşı'na katılanların bildirilmesinin" istendiği yazıya, "Maraş'ta Milli Mücadele'ye katılmayan tek bir fert bile yoktur" cevabının verildiği kente, 7 Şubat 1973 tarihinde TBMM tarafından "Kahraman" unvanı verildi.

Kahramanmaraş halkı, 1925'ten bu yana "12 Şubat Kurtuluş Günü'nde şanlı Türk bayrağına İstiklal madalyasını takarak destansı geçmişini gururla anıyor.

TBMM tarafından verilen "Kahraman" unvanının beratı ise Büyükşehir Belediye Başkanı'nın makamındaki özel hazırlanmış çelik kasada korunuyor.

DEVAMI İÇİN ÇİFT TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.