Kahraman TV

Mehmet Bayazıt: Nefes ve KGF Kredileri Piyasalara Can Verdi

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KMTSO) gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalar Gıda Sektörü Ortak Akıl Toplantısı’nda bir araya geldi.

Toplantıda, gıda ana sektörü altında süt ürünleri, yağ, çırçır, yem sanayi, toptan ve perakende gıda ticareti, tarımsal ürünler ticareti, hayvansal ürünler ticareti, yiyecek içecek hizmetleri alt sektörlerinin genel durumu, öncelikli sorunlar ve yeni döneme ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Katılımcılar:
1-Başkan: Mehmet BAYAZIT (MFM Vizyon Gıda)
2-Meclis üyesi: Mehmet Fevzi Gerger (Gerger Group)

3-Meclis üyesi:Oktay Ayranpınar (Ayranpınar marketler)
4-Üye: Ejder Çekiçi (Zekican Gıda)

MFM Vizyon Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayazıt, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; 

"İŞKUR tarafından verilen destekler iş başı eğitim proğramı ve kısa çalışma ödeneği ve bu desteklerden faydalanan gıda sektörü üyelerimiz konuşuldu. Gıda sektöründen Toplamda yaklaşık 483 firma bu desteklerden faydalanmış bu şirketlerin 4 tanesi bizim Toptan ve Perakende gıda komitesi üyesi olup bu süreçte biz gıdacılar ürün tedariğinde marketlere ürün yetiştirmekte çok zorlandık zor bir süreçti hala da devam etmekte. Üretici firmaların dolar kurundaki yükselme ve üretim girdilerinin enerji başta olmakla beraber yükselmesi ile zamlar tekrar gündeme geldi.
Buğday fiyatlarının 1.85 TL den 2.40 TL'lere çıkması Un ve makarna fiyatlarında yükselmelere sebep oldu. Yine aynı şekilde günlerde yağ fiyatlarında min. %35 gibi fiyat yükselmesi pamuk yağının geçen yıla oranla %100 gibi fiyat değişmesi ile karşı karşıya kaldık.
Devletimizin pandemi döneminde esnaflara açmış olduğu Kamu bankalarının önceliğinde Nefes ve KGF kredileri piyasalara can verdi. Biz distribütör firmalarının üreticilerden ürün tedariği üretim yetersizliğinden her geçen gün zorlaşıyor. Arz ve talep ilişkisi dengesizliğinden piyasada sürekli ürün yetersizliği yaşamaktayız. KMTSO’nun bu süreçte tüm sektörlere verdiği destekten dolayı teşekkür ederim." 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.