Kahraman TV

Mahir Ünal: "Whatsapp Hak ve Özgürlükleri İhlal Ediyor"

KAHRAMANMARAŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Twitter üzerinden WhatsApp'ın yeni koşulları ve gizlilik ilkelerini eleştirdi.

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, WhatsApp'ın uygulamayı kullanmak isteyen kişilerin hak ve özgürlüklerine müdahale edildiğini belirtti.

Whatsapp'ın sunduğu kolaylar karşısında kişinin özgürlüğünü de istediğini belirten Ünal, Whatsapp'ı kullanmak isteyenlerin ya sözleşmeyi kabul etmesi gerektiğini ya da uygulamayı silmeleri gerektiğini ifade etti.

İşte Mahir Ünal'ın paylaşımı:

WHATSAPP'IN GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ NELER İÇERİYOR?

Birçok kişinin farkında olmadan onay verdiği gizlilik sözleşmesinde, kullanıcılarına ait kişisel bilgilerde ilgili kurallarını güncelleyen iletişim uygulaması Whatsapp, Şubat ayından itibaren aynı sosyal iletişim ağı içindeki Facebook şirketleriyle, kullanıcılarına ait daha fazla özel bilgi paylaşabilecek.

Kurallar gereğince WhatsApp kullanıcılarının iletişim verileri, cep telefonu bilgileri, IP adresleri ve iletişim kurma biçimleri konusundaki bilgilerin Facebook şirketler grubuyla paylaşılmasına onay vermesi gerekiyor.

8 Şubat'ta yürürlüğe girecek olan yeni kuralları kabul etmek istemeyenler ise iletişim platformunu kullanamayacaklar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.