Kahraman TV

Mahir Ünal: Milletvekillerimiz İçleri Yanarak ‘Evet’ Dedi

KAHRAMANMARAŞ

AK Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Termik santrallerle ilgili konuştu. Kahramanmaraş’ta açıklama yapan Ünal, Bölgesinde termik santral olan milletvekillerinin yasaya içleri yanarak evet dediklerini söyledi.

Mahir Ünal, Basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda şu ifadeleri kullandı:

“Çelikler Holding 39 işçiyi çıkardı. Biz Yaklaşık 6 ay o 39 işçiyle uğraştık. Biz bir taraftan Kahramanmaraş’taki çevre kirliliğini konuşurken, diğer taraftan da orada çalışan 2 bin 500 insanımızın ekmeğini aşını konuşuyoruz.

Bizim hem hava kirliliği sorununu hem de orada insanların istihdamını sağlamamız ve herhangi bir işsizliğin de oluşmamasına fırsat vermememiz de gerekiyor.

Bir şeyin daha altını çizelim bu termik santral ne zaman kurulmuş? 1979’da. Peki bu termik santral ne zaman özelleştirilmiş? 1997’de.

Bu termik santral 1997’den 2018’e kadar çalışmamış. Daha sonra yeni bir firma almış ve çalışmaya başlamış.

“BÖLGEMİZİN MİLLETVEKİLLERİ İÇLERİ YANARAK EVET DEDİLER”

Meclis’te bir karar çıkıyor, deniyor ki ‘tamam biz buraya bir süre verelim’ Peki buna bir süre verelim denmesi ve bunun TBMM’de görüşülmesi bir hukuki yol mudur? Evet. TBMM’de bu kabul ediliyor ama bölgesinde termik santral olan milletvekilleri buna içleri yanarak evet diyor ve bu kabul edildikten sonra da bölgesinde termik santral olan milletvekilleri bir hukuki yolun daha olduğunu bildikleri için çalışmalarına devam ediyor.

Yani bunun gerekli tedbirlerin alınmasıyla ilgili sürecin sıkıntılı olduğu konuşuluyor. Cumhurbaşkanı’mızla konuşuyoruz. Cumhurbaşkanı’mızda diyor ki; ‘Gerekli tedbirler alınmazsa gerekirse kapatırız’ diyor. Neden çünkü zaten yasal düzenleme size bu imkanı veriyor. Fakat bütün bunlara rağmen Cumhurbaşkanı’mız bu kanunu yasalaştıktan bir hafta sonra veto edince biz de ‘oh’ diyoruz. Olay bundan ibaret.

“CHP SORUNUN ÜZERİNDE TEPİNİYOR”

Bir taraftan hava kirliliği olmaması için mücadele ediyoruz. Diğer taraftan işçilerin mağdur olmaması için mücadele ediyoruz. Model oluşturmaya çalışıyoruz. Yani söylemek istediğim şu bu sorunların çözülmesi için çalışan biziz. Burada mesele şu; ‘Biz üzüm mü yiyeceğiz, bağcıyı mı döveceğiz’ CHP bur da şunu tercih ediyor. CHP bir yerde bir sorun bulduğu zaman o sorunu kanatana kadar o sorunun üzerinde tepiniyor.

“SAĞLIK BAKANLIĞI DENETLEYECEK”

Şimdi inşallah termik santrallerle ilgili şirket sahipleri kısa bir sürede filtrelerini tamamlarlar. Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın denetiminde bu filtreler tamamlandığında çalışmaya başlayabilirler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.