Kahraman TV

KSÜ'lü 5 Bilim İnsanından Uluslararası Başarı

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) 5 bilim insanı uluslararası başarıya imza attı.

KSÜ'den yapılan açıklamaya göre, Stanford üniversitesine giren 5 bilim insanın tebrik edilerek çalışmalarının devamını diledi.

İşte o akademistenler...

"Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis, K. W. Boyack ve J. Baas tarafından 2019 yılına ait Scopus verileriyle yapılan ve dünyada kendi alanlarında ilk %2’lik dilime giren akademisyenlerin belirlendiği "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" [1] isimli çalışmaya göre 2019 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi akademisyenlerinden 5 bilim insanı listeye girmiştir.

Listeye giren akademisyenlerimiz şunlardır:

- Prof. Dr. Ergül BELGE KURUTAŞ (Tıp Fakültesi)

- Prof. Dr. Ahmet KORKMAZ (Ziraat Fakültesi)

- Prof. Dr. Metin KÖK (Teknik Bilimler MYO)

- Prof. Dr. Şükrü KARATAŞ (Fen-Edebiyat Fakültesi)

- Doç. Dr. Mehmet Hakan MORCALI (Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi)

Öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz."

Yorumlar (1)

AY 3 Yıl Önce

Değerli bilim insanlarını tebrik ederim. Başarılarının devamını dilerim. Bu hocalarımız içinde biri var ki yıllar önce yayınları nedeniyle hâzirun önünde ödüllendirilmiş ama kadrosunu her nedense alamamıştı. Onun durumunu hatırladım. 28 Şubat dönemiydi. Binlerce hocanın jurnalcilik yapması için baskı gördüğü, başörtülü öğrenciler için liste tutmalarının istendiği, binlerce hocanın yıllarca kadro bekledikleri bir dönemdi. Yukarıda ismi geçen hocamıza ödül veren o zamanki yönetim, aynı kişiye en doğal özlük hakkı olan kadrosunu vermeme garabetini sergiliyordu. Böyle niceleri sakıncalı görüldü ve yıllarca alın teri kadrosunu bekledi. Bir çoğu dayanamadı KSÜ'den ayrıldı, başka üniversitelerde kadro aldı. Nedense burada sakıncalı görülenler oralarda kadro alabiliyorlardı. Hey gidi ibretlik günler! Günümüzdeyse, gaza gelerek olur olmaz herşeyden şikayet eden, A'dan Z'ye her alanda normalleşen Türkiye'yi göremeyen, eski Türkiye'yi, yaşananları unutan insanlara rastlıyorum. Geçmiş çabuk unutuluyor malesef. Sonuç olarak, insanlar ya ellerindekinin kıymetini bilecekler veya neye layıklarsa o şekilde yönetilecekler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.